عسل قنقال چه خواصی دارد؟
به گزارش مجله عکسها، مصرف عسل قنقال یکی از برترین دارو های طبیعی برای درمان سرفه به ویژه سرفه های خلطی، سرفه های تحریکی و بهبود گلو درد است.
عسل قنقال چه خواصی دارد؟
قنقال نام گیاهی خودرو در دشت های مرکزی و مراتع ایران است. خواص عسل قنقال شامل درمان سرفه، خاصیت خلط آور، نرم کردن سینه، خاصیت شیرافزا و تقویت سیستم ایمنی بدن می گردد. این گیاه به دلیل شهد شیرینی که دارد، زنبورهای عسل را به خود جذب می نماید. عسل تهیه شده از این گیاه عسل قنقال نام دارد.آیا تا به حال برایتان پیش آمده است که سرفه های مداوم شما را کلافه نموده باشد؟! در چنین شرایطی دلیل بروز سرفه ها هر چیزی که باشد، احتمالا در پی راهی برای رفع کردن آن هستید. اگر دچار ناراحتی سینه و سرفه های مداوم هستید، مصرف عسل قنقال یکی از برترین گزینه ها برای بهبود شماست. عسل قنقال از شهد گل های قنقال به وسیله زنبورهای عسل فراوری می گردد و ارزش غذایی بالا و خواص درمانی بی نظیری دارد. در ادامه این مطلب به معرفی گیاه قنقال، خواص عسل قنقال، کاربردهای دارویی و طریقه مصرف آن پرداخته ایم.
فواید درمانی و خواص عسل قنقال
بعضی از مهم ترین خواص این عسل به توضیح زیر است:
1. بهبود سرفه و گلو درد
مصرف عسل قنقال یکی از برترین دارو های طبیعی برای درمان سرفه به ویژه سرفه های خلطی، سرفه های تحریکی و بهبود گلو درد است.
2. نرم نماینده سینه و بهبود اسپاسم
این عسل خاصیت خلط آور دارد و مصرف آن به نرم شدن سینه و بهبود خشونت سینه یاری می نماید. بهبود اسپاسم های ناشی از سرفه های شدید، از خواص عسل قنقال است.
3. بهبود سرماخوردگی
مصرف عسل قنقال یکی از برترین دارو ها برای درمان سرماخوردگی است. این عسل هم همچون دیگر انواع عسل های طبیعی به دلیل داشتن خواص تسکین دهنده، ضدالتهاب و ضد میکروب به بهبود سریع تر سرماخوردگی یاری شایانی خواهد نمود.
4. خاصیت شیرافزا
افزایش شیر مادران شیرده از خواص عسل قنقال است.
5. تقویت سیستم ایمنی بدن
عسل قنقال حاوی انواع مواد آنتی اکسیدان است و مصرف آن همچون سایر انواع عسل، به تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از بیماری ها یاری خواهد نمود.
6. افزایش نیرو و انرژی
عسل فراوریشده از گل های قنقال، سرشار از انواع مواد غذایی بوده و بسیار غنی و انرژی بخش است. مصرف این عسل باعث افزایش نیروی قوای جسمانی می گردد.
معرفی گیاه قنقال
گیاه قنقال گیاهی است که در بیشتر نواحی کشورمان دیده می گردد و برای طبیعت گردان و کوهنوردان گیاهی کاملا آشناست. این گیاه، چندساله و خاردار است. گل های آن به شکل گلوله ای خاردار و در رنگ های متنوع در انتهای ساقه قرار دارند. قنقال در حدود 120 زیرگونه دارد. بر روی برگ ها و ساقه این گیاه، حشره ای به نام خزوکک از راسته قاب بالان زندگی می نماید. این حشره در دوره ای از زندگی خود، برای نگهداری تخم ها و نوزاد، پیله ای سفیدرنگ و به مقدار یک فندق می تند. نوزاد پس از آن که به حشره ای بالغ تبدیل شد، پیله را سوراخ می نماید و از آن خارج می گردد.
گیاه قنقال در طبیعت بسیار فراوان دیده می گردد و پراکندگی بالایی دارد. دلیل پراکنش زیاد این گیاه در طبیعت، گل های کروی شکل آن است که با وزش باد در دامنه های شیب دار به راحتی جابه جا می گردد. این گل ها مسافت های طولانی را طی می نمایند و گیاه را به نقاط مختلف می برند.
گیاه قنقال جذابیت زیادی برای زنبورهای عسل دارد. این گیاه زنبورها را به خود جذب نموده که از شهد گل های این گیاه عسل قنقال فراوری می گردد. کوهپایه و دشت های مرکزی ایران مانند استان فارس و کنگان از مراکز اصلی رویش این گیاه و فراوری عسل قنقال هستند. معمولا از اواسط اردیبهشت ماه تا اواخر تیرماه زنبورداران اقدام به جمع آوری عسل قنقال می نمایند.
مشخصات عسل قنقال و نحوه مصرف آن
عسل قنقال طعمی بسیار شیرین دارد و از عطر مطلوبی برخوردار است. عسل قنقال عقیق رنگ و روشن است. برترین روش مصرف عسل قنقال برای بهبود سرفه و نرم کردن سینه، مخلوط کردن دو تا سه قاشق از آن با چای کم رنگ یا آب ولرم است. برای اثربخشی بیشتر بهتر است چند قطره آب لیموی ترش و تازه به آن اضافه گردد.
همچون سایر انواع عسل، مصرف عسل قنقال هم برای بچه ها کمتر از یک سال به دلیل بروز مسمومیت بوتولیسم ممنوع است، بعلاوه زیاده روی در مصرف آن به دلیل داشتن مواد قندی بالا، برای بیمارن دیابتی باید با احتیاط صورت گیرد.
منبع:سایت ستاره
منبع: راسخون