طرز تهیه یخمک با 10 طعم نوستالژیک و فراموش نشدنی
به گزارش مجله عکسها، یخمک که به آن نوشمک هم می گویند یکی از خوراکی های محبوب و پرطرفدار روزهای گرم تابستان است که نه تنها بچه ها، بلکه بسیاری از بزرگسالان هم به آن علاقه دارند. در این مقاله از خبرنگاران مگ با طرز تهیه یخمک در طعم ها و رنگ های مختلف آشنا می شوید. اگر می خواهید با درست کردن این خوراکی خنک لحظات شاد و دلپذیری را برای اعضای خانواده خود رقم بزنید، ما را تا انتهای این مطلب همراهی کنید.

زمان آماده سازی 15 دقیقه
زمان پخت 30 دقیقه
مناسب برای 4 تا 6 نفر
درجه سختی آسان
1. طرز تهیه یخمک میوه ای
علی رغم ظاهر مجذوب نماینده یخمک های بازاری، مصرف آن ها به علت استفاده از رنگ ها و طعم دهنده های مصنوعی و مقادیر بالای شکر توصیه نمی گردد. از این رو بهتر است یخمک را در خانه و با استفاده از مواد طبیعی درست کنید. در ادامه مواد لازم و طرز تهیه این خوراکی نوستالژیک را با سه نوع میوه آموزش می دهیم.
مواد لازم
مواد مورد احتیاج | میزان |
آلبالو، زردآلو و آلو | یک کیلوگرم |
شکر | به مقدار لازم |
وانیل | به مقدار لازم |
آب | نصف لیوان |
مراحل تهیه یخمک
- آلوها و زردآلوها را از وسط نصف نموده و هسته های آن ها را جدا کنید.
- آلو، زردآلو و آلبالو را داخل قابلمه بریزید. سپس شکر و نصف لیوان آب به آن ها اضافه کنید.
- قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید و اجازه دهید مواد به آرامی به جوش بیایند. پس از اینکه آب آغاز به جوشیدن کرد، کف روی میوه ها را با قاشق بردارید.
- در دقایق خاتمهی پخت کمی وانیل اضافه کنید تا عطر و طعم بهتری به یخمک بدهد.
- قابلمه را از روی حرارت بردارید و محتویات آن را از صافی رد کنید. با پشت قاشق به آرامی فشار دهید تا فقط پوست میوه ها و هسته های آلبالو داخل صافی باقی بماند.
- پوره میوه را دوباره روی حرارت ملایم بگذارید و چند دقیقه دیگر هم بپزید تا کمی غلیظ تر گردد.
- در آخرین مرحله از طرز تهیه نوشمک پوره غلیظ شده را داخل قالب های پلاستیکی مخصوص بریزید و آن ها را در فریزر قرار دهید تا کاملا یخ بزنند.
برای تهیه قالب پلاستیکی یخمک در خانه ابتدا یک چاقوی تیز را روی حرارت گرم کنید و با دقت نایلون زیپ کیپ را در میزان دلخواه ببرید. برای اطمینان از نداشتن نشتی، یک بار نایلون را با آب پر نموده و تست کنید. سپس یخمک را با یاری قیف داخل نایلون بریزید و آن را در فریزر بگذارید. درصورتی که به نایلون زیپ کیپ دسترسی ندارید، می توانید از قالب های مخصوص بستنی بهره ببرید.
2. روش درست کردن یخمک هندوانه
برای تهیه یخمک هندوانه باید میوه را به قطعات کوچک تقسیم کنید و داخل مخلوط کن بریزید. سپس میزانی شکر، آب لیموترش و در صورت تمایل چند برگ نعنا به آن اضافه نموده و خوب با هم مخلوط کنید تا ترکیب صاف و یکدستی حاصل گردد. این مایع را در قالب های مخصوص یخمک بریزید و در فریزر قرار دهید تا کاملا منجمد گردد.
درصورتی که به مخلوط کن دسترسی ندارید، می توانید از رنده ریز برای پوره کردن هندوانه بهره ببرید. سپس برگ های نعنا را ریز خرد نموده و همراه با شکر و آب لیموترش به پوره هندوانه بیفزایید. در ادامه مواد را با یک قاشق یا همزن دستی مخلوط کنید و داخل قالب بریزید.
خواندنی ها
طرز تهیه اسموتی های خوشمزه و مقوی
3. طرز تهیه یخمک موزی
طرز تهیه یخمک موزی بسیار ساده است. کافی است تکه های موز و انبه را همراه میزانی شیر و عسل داخل مخلوط کن بریزید و خوب مخلوط کنید تا ترکیب یکدستی حاصل گردد. سپس مایع را در قالب های یخمک بریزید و در فریزر قرار دهید.
4. طرز تهیه یخمک طالبی
برای درست کردن یخمک طالبی باید میوه را پوست گرفته و به قطعات کوچک برش بزنید. سپس تکه های طالبی را برای چند ساعت در فریزر بگذارید تا کاملا یخ بزنند.
طالبی را پس از چند ساعت از فریزر خارج نموده و داخل مخلوط کن بریزید. بسته به ذائقه خود می توانید میزانی شکر هم به آن اضافه کنید. همه مواد را با هم مخلوط کنید تا ترکیب نرم و یکدستی حاصل گردد. در خاتمه، میوه را در قالب های مخصوص یخمک بریزید و برای چند ساعت داخل فریزر بگذارید.
5. طرز تهیه یخمک گوجه سبز
اگر دوست دارید یخمک ترش و متفاوتی داشته باشید، پیشنهاد می کنیم از گوجه سبز بهره ببرید. ابتدا گوجه سبزها را با کمی آب بپزید تا نرم شوند. سپس به این مخلوط شکر اضافه نموده و آن را از صافی رد کنید. در نهایت، پوره میوه را داخل کیسه های پلاستیکی مخصوص یخمک بریزید و در فریزر قرار دهید تا آماده مصرف گردد.
6. طرز تهیه یخمک رنگین کمانی
میوه های دلخواه مانند آلبالو، توت فرنگی، کیوی، انبه و آناناس را داخل فریزر بگذارید تا یخ بزنند. هر کدام از میوه های منجمد را به صورت جداگانه با میزان کمی ماست وانیلی و شیر بادام در مخلوط کن بریزید و آن قدر میکس کنید تا بافتی شبیه اسموتی به دست آید.
هر میوه را به طور جداگانه داخل قیف پلاستیکی شیرینی پزی ریخته و دهانه آن را با کش ببندید. سپس آن ها را به ترتیب رنگ داخل قالب یا کیسه های مخصوص یخمک بریزید تا جلوه رنگین کمانی پیدا نمایند. در خاتمه، یخمک ها را در فریزر قرار دهید تا خودشان را بگیرند و سفت شوند.
خواندنی ها
طرز تهیه نوشیدنی های خنک
7. طرز تهیه یخمک با شربت آبلیمو
یکی از مزیت های یخمک این است که می توان آن را بدون استفاده از میوه هم تهیه کرد. در اولین مرحله از طرز تهیه یخمک خانگی ساده بدون میوه باید آب، شکر و آب لیموترش را با یکدیگر ترکیب نموده و آن قدر هم بزنید تا شکر کاملا حل گردد. در صورت تمایل می توانید کمی گلاب هم به این ترکیب اضافه کنید و دوباره مخلوط را هم بزنید. سپس مایع آماده شده را در قالب های یخمک یا بستنی بریزید و آن را برای چند ساعت در فریزر قرار دهید.
اگر علاقه زیادی به یخمک قدیمی با طعم نوستالژیک دارید، می توانید از شربت آلبالو هم بهره ببرید. در این روش کافی است شربت را با میزان مناسب آب رقیق نموده و در قالب های مخصوص بریزید.
8. طرز تهیه یخمک با پودر ژله
برای تهیه یخمک با پودر ژله ابتدا کتری پر از آب را روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. پس از اینکه آب به نقطه جوش رسید، یک لیوان از آن را به پودر اضافه کنید و با یک چنگال یا قاشق خوب هم بزنید تا ذرات ژله کاملا در آب حل گردد. سپس آب سرد را به مخلوط اضافه نموده و دوباره هم بزنید.
مایع آماده شده را داخل قالب های دلخواه بریزید و آن ها را در فریزر قرار دهید. برای اینکه یخمک ها به خوبی ببندند و بافت منسجمی پیدا نمایند، بهتر است آن ها را از شب تا صبح در فریزر نگه دارید.
خواندنی ها
طرز تهیه شربت های سنتی
9. طرز تهیه یخمک زعفرانی
ابتدا زعفران دم نموده را با آب و شکر ترکیب نموده و خوب هم بزنید تا شکر حل شده و رنگ زعفران در مایع آزاد گردد. پس از آماده شدن این ترکیب، آن را داخل قالب بریزید و در فریزر قرار دهید تا به مرور زمان یخ بزند. چنانچه می خواهید طعم متفاوت تری به یخمک بدهید، می توانید میزان کمی آب لیموترش و رنده پوست لیمو هم به آن اضافه کنید.
10. طرز تهیه یخمک با رنگ خوراکی
اگر می خواهید نحوه درست کردن یخمک به طرز تهیه یخمک بازاری نزدیک تر باشد، می توانید از رنگ خوراکی بهره ببرید. در این روش باید آب و شکر را در یک کاسه با هم ترکیب نموده و آن قدر هم بزنید تا شکر حل گردد. سپس چند قطره رنگ خوراکی به آن اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا رنگ به صورت یکنواخت در تمام مایع پخش گردد. در صورت تمایل می توانید کمی گلاب هم به این ترکیب بیفزایید تا عطر بهتری به یخمک بدهید.
خواندنی ها
طرز تهیه بستنی لیمویی
منبع: دیجیکالا مگ