طرز تهیه آلبالو پلو با مربای آلبالو؛ یک غذای مجلسی و خوش رنگ
به گزارش مجله عکسها، آلبالو پلو یکی از غذاهای سنتی و خوش طعم ایرانی است که ترکیب بی نظیر طعم ترش آلبالو با شیرینی ملایم شکر و عطر زعفران، آن را به انتخابی متفاوت و محبوب برای مهمانی ها و سفره های خاص تبدیل نموده است. این غذا معمولا با گوشت قلقلی یا مرغ سرو می گردد و با تزئین خلال پسته و بادام جلوه ای مجلسی پیدا می نماید. در این دستور، طرز تهیه آلبالو پلو با استفاده از مربای آلبالو به صورت مرحله به مرحله ارائه شده است تا شما بتوانید به راحتی آن را در خانه تهیه نموده و از طعم لطیف و متعادل آن در کنار عزیزان تان لذت ببرید. قبلا در خبرنگاران طرز تهیه مربای آلبالو را با جزییات کامل آورده بودیم، می توانید برای تهیه مربای آلبالوی خانگی آن را هم مطالعه کنید.

مواد لازم برای تهیه آلبالو پلو
- برنج 2 پیمانه
- آلبالوی تمیز و بدون هسته 1/2 کیلوگرم
- شکر دانه ریز 3/4 پیمانه
- زعفران ساییده شده 1/4 قاشق چایخوری
- نمک 1 قاشق غذاخوری
- روغن 1/4 پیمانه
- کره 4 قاشق غذاخوری
- پسته خلال شده به میزان لازم
- بادام خلال شده به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه گوشت قلقلی
- گوشت چرخ نموده 500 گرم
- پیاز 1 عدد میانه
- نمک 1 قاشق چای خوری
- فلفل سیاه 1 قاشق چای خوری
- زردچوبه 1 قاشق چای خوری
- روغن 3 قاشق غذاخوری
طرز تهیه آلبالو پلو با مربای آلبالو
مرحله اول: تهیه مربای آلبالو
قبل از هر کاری زعفران را روی یخ قرار دهید تا آب گردد سپس قابلمه ای را روی حرارت میانه قرار دهید و آلبالوهای بدون هسته و شکر را درون آن بریزید و به مدت 15 دقیقه تفت دهید تا آلبالوها نرم شده اما فرم خود را حفظ نمایند. آلبالوها را از قابلمه خارج کنید و شربت به دست آمده را به مدت 10 دقیقه دیگر حرارت دهید تا غلیظ گردد. برای تهیه این غذا حتما از آلبالوی ترش بهره ببرید. اگر از آلبالوی یخ زده استفاده می کنید، مطمئن شوید که یخ آن حتما آب شده باشد. بعلاوه با توجه به اینکه دوست دارید آلبالو پلوی شما تا چه مقدار شیرین باشد، می توانید از یک دوم تا سه چهارم پیمانه شکر بهره ببرید. برای کسب اطلاعات بیشتر، مطلب طرز تهیه مربای آلبالو فوری خانگی را مطالعه کنید.
مرحله دوم: تهیه برنج آبکش
ابتدا برنج را چند بار با آب سرد بشویید تا آب آن کاملاً زلال گردد. سپس در قابلمه ای مناسب، میزانی آب را به جوش بیاورید و کمی نمک به آن اضافه کنید. پس از جوش آمدن آب، برنج شسته شده را داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید حدود شش تا هفت دقیقه بجوشد. زمانی که دانه های برنج را بین دو انگشت فشار می دهید و اطراف آن نرم ولی مغز آن هنوز کمی سفت است، زمان آبکش کردن فرا رسیده است. برنج را آبکش نموده و بلافاصله با آب سرد بشویید تا روند پخت متوقف گردد و برنج ها به هم نچسبند. اگر دوست دارید در خصوص برنج آبکش اطلاعات بیشتری داشته باشید، طرز تهیه برنج آبکش مجلسی را مطالعه کنید.
مرحله سوم: مخلوط کردن مربای آلبالو و برنج
در همان قابلمه ای که برنج را پختید، میزانی روغن بریزید و کف قابلمه را با تکه های نان لواش (برای ته دیگ) بپوشانید سپس یک سوم از برنج آبکش شده را داخل قابلمه بریزید. نیمی از آلبالوها را به همراه چهار تا پنج قاشق غذاخوری از شربت آلبالو روی آن پخش کنید. حالا یک سوم دیگر از برنج را اضافه نموده، به جای مانده آلبالوها و مجدداً چهار تا پنج قاشق دیگر از شربت را روی آن بریزید. در سرانجام، به جامانده برنج را داخل قابلمه ریخته و سه قاشق غذاخوری دیگر از شربت را هم به آن اضافه کنید. در آخر، با انتهای یک قاشق چوبی، پنج سوراخ روی سطح برنج ایجاد کنید تا بخار به راحتی خارج گردد و برنج به خوبی دم بکشد.
مرحله چهارم: دم کردن آلبالو پلو
کره را روی حرارت ملایم ذوب کنید و به صورت یکنواخت روی سطح و اطراف برنج بریزید. در قابلمه را در یک حوله نخی یا دم کنی تمیز بپیچید و محکم روی قابلمه قرار دهید تا بخار درون آن حفظ گردد. حالا برنج را روی حرارت کم به مدت 30 تا 40 دقیقه دم کنید تا کاملا پخته، پفکی و نرم گردد.
مرحله پنجم: تهیه گوشت قلقلی
در این فاصله، کوفته ها را آماده کنید. پیاز را رنده نموده و با دست فشار دهید تا آب اضافی آن کاملا گرفته گردد. آب پیاز را دور بریزید و پیاز رنده شده را با گوشت چرخ نموده، میزانی نمک، فلفل و زردچوبه خوب مخلوط کنید تا ترکیبی یک دست به دست آید. از مواد، گلوله های کوچکی به میزان حدود دو ونیم سانتی متر شکل دهید.
در یک تابه نچسب بزرگ، میزانی روغن بریزید و روی حرارت میانه قرار دهید. کوفته ها را در تابه بچینید و حدود 10 دقیقه سرخ کنید تا کاملا بپزند و از هر طرف طلایی و برشته شوند.
مرحله ششم: تزئین کردن آلیالو پلو با پسته و خلال بادام
پس از پخته شدن برنج، حرارت را خاموش نموده و اجازه دهید حدود 10 دقیقه در حالت دم کشیده باقی بماند سپس به آرامی برنج را با چنگال پف دهید. حدود نصف پیمانه از برنج را جدا نموده و با زعفران دم نموده مخلوط کنید.
برنج را در ظرف سرو بکشید و کوفته های سرخ شده را در اطراف یا روی آن بچینید. در سرانجام، پلو را با برنج زعفرانی، خلال بادام و پسته تزیین نموده و آن را گرم سرو کنید.
نکات تکمیلی برای تهیه آلبالو پلو با مربای آلبالو
در این مطلب از خبرنگاران ، طرز تهیه آلبالو پلو با مربای آلبالو و گوشت چرخ نموده را مرحله به مرحله توضیح دادیم. با رعایت نکات زیر می توانید غذایی لذیذتر را کنار عزیزان خود میل کنید.
طرز تهیه آلبالو پلو با مرغ
برای تهیه آلبالو پلو با مرغ، ابتدا آلبالوها را با کمی شکر روی حرارت ملایم بپزید تا آب نیندازند و کمی غلیظ شوند. برنج را به روش آبکش آماده نموده و کنار بگذارید. مرغ را با پیاز، زردچوبه، نمک و فلفل تفت دهید و با میزان کمی آب بپزید تا کاملا نرم و مزه دار گردد. سپس در قابلمه، ته دیگ دلخواه تان را قرار دهید و به صورت لایه لایه برنج، آلبالو و تکه های مرغ را بچینید. می توانید کمی دارچین یا زعفران برای عطر و طعم بهتر اضافه کنید. درِ قابلمه را با دم کنی بپوشانید و حدود 45 دقیقه اجازه دهید برنج روی حرارت ملایم دم بکشد. در سرانجام، آلبالو پلو را با خلال پسته، بادام یا زعفران تزئین نموده و سرو کنید.
تفت دادن پسته و خلال بادام
تفت دادن خلال بادام و پسته یک مرحله کاملا اختیاری است، اما اگر بخواهید طعم و عطر بیشتری به غذای تان بدهید، می توانید آن ها را به صورت جداگانه در کمی کره روی حرارت ملایم تفت دهید تا کمی طلایی و برشته شوند. این کار باعث می گردد خلال ها خوش طعم تر شده و جلوه ای زیباتر به آلبالو پلوی شما بدهند.
تهیه آلبالو پلو گیاهی
شما می توانید برای تهیه نسخه گیاهی این غذا از جایگزین های گیاهی گوشت مانند کوفته نخود یا عدس له شده بهره ببرید یا حتی سویا را جایگزین کنید.
منبع: کتاب کاله