شروط لازم برای ادامه تحصیل در ترکیه
به گزارش مجله عکسها، هر کشوری برای پذیرش دانشجویان خارجی قوانینی دارد. آخرین اصلاحات این قوانین در ترکیه، به وسیله جلسه شورای عالی سیاست گذاری وزارت علوم و آموزش عالی در تاریخ 17 مارس 2010 انجام شد. در این مطلب به بعضی از این قوانین اشاره خواهیم کرد.
قوانین پذیرش دانشجویان خارجی در ترکیه
- طبق ماده 3 اصل 2922، تمام دانشگاه های ترکیه با اخذ مجوز می توانند برای جذب دانشجو اقدام نمایند.
- سهمیه پذیرش دانشجو از سوی موسسه آموزش عالی تعیین و به سازمان سنجش اعلام می گردد.
- دانشگاه ها می توانند سهمیه خود را که تکمیل نشده به دانشگاه یا رشته های دیگری که درخواست بیشتری دارند انتقال دهند.
روش های تحصیل در ترکیه
در مقطع لیسانس به سه روش روزانه، شبانه و غیرحضوری می توان ادامه تحصیل داد. سهمیه هر یک، به وسیله آموزش عالی کشور ترکیه اعلام خواهد شد.
نحوه پذیرش دانشجویان خارجی
برای پذیرش دانشجویان خارجی، هر دانشگاه معیار و ملاک تعیینی دارد. اغلب دانشگاه ها یکی از موارد زیر را معیاری برای سنجش قرار می دهند.
- معدل دوران مبه وسیلهه
- قبولی در آزمون های مانند آزمون آبیتور، اینترنشنال بککالوریت، جی.سی.ایی، توجیهی و...
شهریه ها
- حداقل و حداکثر شهریه دانشگاه ها به وسیله هیئت نظارت بر امور بانکی کشور ترکیه اعلام می گردد. این هیئت بدون اینکه بین دانشگاه های دولتی و خصوصی تمایزی قائل باشد، مبلغ موردنظر خود را به وزارت آموزش عالی اعلام می نماید.
- شهریه مؤسسات آموزشی ای که به صورت وقفی اداره می شوند بر اساس شهریه سال های گذشته است؛ مگر این که مصوبات نو اعلام گردد.
شرایط پذیرش در دانشگاه های ترکیه
- دانشجویان باید مدرک فارغ التحصیلی دوران مبه وسیلهه را در دست داشته باشند یا در حال تحصیل سال آخر مبه وسیلهه باشند.
- دانشجویان باید تابعیت خارجی داشته باشند؛ در صورت دو تابعیتی می توانند هم وطن یکی از کشورهای ترکیه یا جمهوری ترک نشین قبرس باشند.
- افرادی که تابعیت ترکیه دارند ولی دوران مبه وسیلهه خود را در جمهوری ترک نشین قبرس گذرانده باشند به عنوان داوطلب خارجی به شمار می روند.
- دانشجویان خارجی نباید از دانشگاه یا موسسه ای به علت مسائل انضباطی اخراج شده باشند.
شرایط دانشگاه ها در پذیرش دانشجو
- بر اساس مصوبات شورای عالی، دانشگاه های ترکیه هر کدام معیاری تعیین برای پذیرش دانشجویان خارجی دارند. این معیارها می توانند آزمون های بین المللی، معدل دوران مبه وسیلهه، امتیاز کنکور در کشور دانشجویان خارجی، آزمون های ورودی خود دانشگاه ها و... باشند.
- دانشگاه ها علاوه بر شروط عمومی، تامین اقتصادی هر دانشجو را به عنوان پشتوانه اقتصادی مد نظر قرار می دهند و از دانشجویان خارجی این پشتوانه را درخواست می نمایند.
- دانشگاه ها به هنگام پذیرش دانشجویان اقامت تحصیلی آن ها را طلب می نمایند. هم چنین باید شرایط اقامت تحصیلی را برای دانشجویان توضیح دهند و برگه پذیرش و مدارک موردنظر را برای اخذ اقامت تحصیلی به دانشجویان خارجی ارائه دهند.
- دانشگاه ها و موسسات عالی ترکیه برای جذب هر چه بیشتر دانشجویان خارجی، کاتالوگ و برگه های راهنما را تهیه می نمایند. بعلاوه جشنواره ها، شعب و دوایر مختلفی برای جذب دانشجویان خارجی تدارک می بینند.
- دانشگاه ها برای جذب دانشجویان خارجی و اطلاع رسانی به آن ها تقویمی سالانه تهیه می نمایند و به طور تعیین ظرفیت سالانه خود را اعلام نمایند.
- یکی از مدارکی که دانشجویان خارجی در کنار دیگر مدارک باید ارائه دهند، مدرک معتبر در مورد تسلط بر زبان ترکی است.
تهیه و تدوین: تحریریه خبرنگاران
لطفا در نشر دانسته های خود کوشا باشید.
برداشت و استفاده غیرتجاری از مطالب این وب سایت، حتی بدون ذکر منبع آزاد است.
منبع: دالاهو
انتشار: 30 شهریور 1401
بروزرسانی: 30 شهریور 1401
گردآورنده: 3napix.ir
شناسه مطلب: 2242
به "شروط لازم برای ادامه تحصیل در ترکیه" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "شروط لازم برای ادامه تحصیل در ترکیه"
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید