گیاه خانگی برای سالم ماندن پوست تان پرورش دهید
به گزارش مجله عکسها، اگر گیاه خانگی می خواهید که علاوه بر زیبایی خود به زیبا شدن شما هم یاری کند، آلوئه ورا پرورش دهید!
از آلوئه ورا در انواع و اقسام اشکال، کرم، عصاره، برگ و … برای زیبایی و سلامت پوست استفاده می گردد. اگر فکر می کنید نمی توانید برگ های گیاه خودتان را جدا کنید و برای زیبا شدن پوست تان از آنها بهره ببرید، در اشتباهید. با بزرگ شدن آلوئه وراتان و در آوردن برگ های زیاد، برگ های بزرگ تر را از گیاه جدا کنید و قسمت ژله ای بین برگ را به پوست صورت و بدن تان بمالید تا پوستی صاف و شفاف داشته باشید.
این گیاه در واقع از خانواده ساکولنت ها است که ساختاری رزتی دارد و گل هایی لوله ای به رنگ های کرم، زرد و قرمز یا نارنجی تشکیل می دهد. این گیاه بومی آفریقا و خاورمیانه است و در منطقه ها گرم تر می تواند تمام سال را در بیرون از خانه سپری کند و حتی در باغچه کاشته گردد. اما اگر در منطقه های با زمستان های سرد زندگی می کنید در طول زمستان باید آلوئه وراتان را در داخل خانه پرورش دهید. گیاه آلوئه ورا انواع مختلف دارد.
شرایط نگهداری
- نور
فهمیدن اینکه گیاه آلوئه ورامان به چه میزان نور احتیاج دارد می تواند سخت باشد چرا که برخی می گویند گیاه باید در معرض تابش مستقیم نور خورشید باشد و برخی دیگر مکانی روشن با نور غیر مستقیم را برای آلوئه ورا تجویز می نمایند. انواع مختلف آلوئه ورا احتیاجهای مختلفی هم دارند. بسته به سایز و زادگاه آلوئه وراتان، احتیاجهای گیاه متفاوت خواهد بود. اگر نمی دانید نوع خاص آلوئه ورایی که تهیه نموده اید به چه مقدار نور احتیاج دارد، آن را در مکانی قرار دهید که آفتاب صبح گاهی داشته باشد و در ظهرهای گرم در معرض تابش مستقیم آفتاب نباشد. نکته ای که باید به یاد داشته باشید این است که هر چه گیاه آلوئه وراتان بزرگ تر باشد نور بیشتر و مستقیم تری هم احتیاج دارد.
- آبیاری
زمانی که گیاه تان در گلدان یا خاک باغچه مستقر شد و جا افتاد، دیگر احتیاج زیادی به آبیاری ندارد چون این گیاه هم مانند خیلی از ساکولنت ها آب را در درون خود ذخیر می نماید. اگر گیاه را در بیرون از خانه و در باغچه کاشته اید و در محیطی خشک زندگی می کنید، در طول تابستان هر دو هفته یک بار تا هر ماه یک بار گیاه را آبیاری کنید. آلوئه ورایی که درون گلدان کاشته شده باشد به آبیاری بیشتری احتیاج دارد و در طول تابستان باید هفته ای یک بار آبیاری گردد و در بقیه طول سال یک هفته درمیان یا هر زمانی که 5 سانتی متر ابتدای خاک گلدان گیاه خشک شد. اگر گیاه تان در طول زمستان در مکانی با دماهای پایین نگه داشته می گردد، ماهی یک بار آبیاری برایش کفایت می نماید.
- خاک
آلوئه وراتان را در خاک مخصوص کاکتوس و ساکولنت بکارید و گلدانش را طوری انتخاب کنید که برای گیاه کوچک باشد. این گیاه برترین عملکرد را وقتی دارد که ریشه هایش تمام گلدان را پر نموده باشند و در صورتی که آن را در گلدانی بزرگ بکارید شادابی خود را از دست می دهد.
اگر همواره گیاهان تان را بیش از حد آبیاری می کنید، آلوئه وراتان را در خاکی متشکل از 4 قسمت خاک کاکتوس، 2 قسمت سنگریزه و 1 قسمت شن یا شن سیلیکا بکارید.بعلاوه می توانید آن را در خاکی با ترکیب نصف خاک کاکتوس و نصف سنگ آهک خرد شده بکارید.
- کود دهی
اگر گیاه آلوئه وراتان را در درون خاک باغچه کاشته اید، این گیاه تمام مواد مغذی که احتیاج دارد را از خاک دریافت خواهد نمود مگر اینکه آن را در خاکی شنی کاشته باشید. اگر گیاه به نظرتان شاداب نمی آید و رشد کمی دارد، در طول فصل رشد گیاه (بهار و تابستان) هر دو هفته یک بار آن را با کودهای ارگانیک مایع و طبق دستور گفته شده روی بسته کود، تغذیه کنید. این میزان برای گیاهانی است که در باغچه کاشته شده اند. برای تغذیه گیاهان گلدانی از بهار تا پاییز ماهی یک بار به گیاه کود کاکتوس دهید. گیاه تان را در طول زمستان کود دهی نکنید!
تعویض گلدان
گلدان گیاه آلوئه وراتان را سریع عوض نکنید چون همانطور که گفتیم این گیاه برترین عملکرد را در گلدانی که برایش کوچک است دارد. برای تعویض گلدان منتظر شوید خاک گلدان گیاه خشک گردد. سپس به کف و دیواره های گلدان ضرباتی آهسته وارد کنید و طوقه گیاه را با یک دست بگیرید و با دست دیگر گیاه را از گلدانش خارج کنید. به یاری حرکات آرام انگشتان، اندکی از خاک قدیمی چسبیده به ریشه های گیاه را از آن جدا کنید. مراقب باشید در این هنگام به ریشه های گیاه آسیب نزنید. گلدانی جدیدی که برای کاشت گیاه تهیه می کنید باید به میزان ای باشد که ریشه های آلوئه وراتان دو سوم آن را پر کند. خاکی تازه برای گیاه فراهم کنید و آن را در گلدان جدیدش بکارید. تا یک هفته بعد از کاشت گیاه آن را آبیاری نکنید تا خطر پوسیدگی ریشه کمتر گردد. مطمئن شوید گیاه تان را در گلدانی با سوراخ های زهکش باز و به میزان می کارید.
مسائل و بیماری ها
آلوئه ورا معمولا به بیماری یا آفت خاصی مبتلا نمی گردد اما باز هم باید احتیاط کرد که ریشه های گیاه دچار پوسیدگی قارچی نشوند. اگر خاک آلوئه ورا برای مدت طولانی خیس بماند، ریشه ها گندید می شوند. برای اینکه از این مشکل جلوگیری گردد، گیاهان آلوئه ورایی را که در بیرون از خانه قرار داده اید در خاکی شنی یا سنگریزه ای پرورش دهید و یا روی یک برآمدگی بکاریدشان.
دشمن دیگری که گیاه آلوئه وراتان را تهدید می نماید سرما است. اگرچه برخی گونه های آلوئه ورا می توانند دمای چند درجه زیر صفر را هم تحمل نمایند، باز هم باید گیاهی که در بیرون از خانه کاشته شده را از سرما محافظت کرد. برای این کار روی گیاه تان را با پتو یا پارچه بپوشانید و اگر گیاه را در گلدان کاشته اید، آن را به درون خانه بیاورید. برای پوشاندن روی گیاه از پلاستیک استفاده نکنید..
منبع: فوت و فن / hunker.com