نشانه های سرطان سینه در آقایان
به گزارش مجله عکسها، خبرنگاران : خیلی از آقایان با شنیدن عبارت سرطان سینه در مردان خجالت می کشند و این مسئله را زنانه تلقی می نمایند. حتی ممکن است مشکل شان را مخفی نگه دارند تا مبادا مردانگی شان را زیر سؤال ببرند. اما این خجالت کشیدن می تواند برای سلامت شما و حتی ادامه زندگی تان خطرآفرین باشد، بنابراین به محض اینکه متوجه تغییرات در بافت سینه شدید وقت را تلف نکنید و سریعا به پزشک مراجعه کنید.
علت سرطان سینه هنوز معلوم نشده، ولی چیزی که معلوم است امکان ابتلای خانم ها و آقایان به این سرطان است. البته در خصوص آقایان احتمال ابتلا بسیار پایین است، با این حال، چون خیلی ها نمی دانند مردان هم ممکن است به این سرطان مبتلا شوند دیر به فکر درمان می افتند. ماجرا از یک خبر آغاز شد که می گفت سرطان سینه فقط مختص خانم ها نیست و آقایان هم ممکن است به این سرطان مبتلا شوند. با انتشار این خبر، مردان زیادی نگران شدند و سؤال های زیادی در این باره برایشان پیش آمد.
سؤالاتی مثل اینکه دلایل این سرطان چه چیز هایی ممکن است باشد، چگونه تشخیص داده می گردد و از همه مهم تر احتمال ابتلا به آن در آقایان چقدر است. برای همه سؤالات شما جواب داریم، کافی است با این گزارش همراه شوید!
علت سرطان سینه
متاسفانه در 85 درصد موارد علت سرطان سینه معین نیست. اما 15 درصد به جای مانده به عامل ژنتیک مربوط می گردد که می تواند باعث بروز سرطان چه در مردان و چه در زنان گردد. تشخیص سرطان سینه با علل ژنتیک در آزمایشگاه ها ممکن است. اما به صورت کلی یک قانون ساده به یاری شما می آید تا از خودتان مراقبت بیشتری بکنید: چنانچه در اقوام درجه یک و درجه دوی فردی، بیش از 2 نفر به سرطان سینه مبتلا شده باشند احتمال ابتلا به این سرطان در فرد بیشتر می گردد.
زمانی هم که صحبت از احتمال ابتلا به سرطان سینه پیش می آید به دنبالش نام ماموگرافی و چکاپ هم می آید. خانم ها، چه کسانی که از نظر ژنتیک مشکوک هستند و چه افراد عادی، باید از 40 سالگی به بعد ماموگرافی انجام بدهند، اما در خصوص آقایان مسئله فرق می نماید.
روش های درمانی
همان طور که گفتیم خیلی از آقایان وقتی متوجه تغییر در بافت سینه می شوند به پزشکان متخصص پوست مراجعه می نمایند و از آنجایی که این سرطان در مردان شایع نیست ممکن است مشکل شان تشخیص داده نگردد. شایع نبودن این مشکل علت دیگری است بر بدخیم شدن آن در بسیاری از موارد؛ چون خیلی از افراد از وجود این سرطان در مردان بی خبر هستند، تغییرات به وجودآمده در زیر بغل یا سینه را جدی نمی گیرند یا دیر به پزشک مراجعه می نمایند.
در صورتی که وجود سرطان سینه در مردان تشخیص داده گردد بافت سینه به صورت کامل تا روی عضله برداشته می گردد یا غدد لنفاوی زیر بغل تخلیه می گردد. دکتر ثنایی می گوید: بعد از این مرحله نوبت به شیمی درمانی و رادیوتراپی -با توجه به مشکل بیمار- می رسد.
ژنیکوماستی، مشکل شایع آقایان
واقعیت این است؛ آنقدر که مسئله بزرگی سینه یا ژنیکوماستی در آقایان شایع است، سرطان سینه شایع نیست. دکتر افسانه ثنایی، جراح زیبایی و پلاستیک می گوید: از بین هر 100 نفر مبتلا به سرطان سینه، 99 نفر خانم هستند و یک نفر آقا. بنابراین جای نگرانی نیست. اما مسئله ژنیکوماستی کاملا فرق دارد. خیلی از پسر بچه ها هم در دوره بلوغ مثل دختران شاهد رشد بافت سینه شان هستند و خیلی از مردان هم با چاق شدن متوجه بزرگ شدن بافت سینه شان می شوند. بیشتر کسانی که ژنیکوماستی دارند خودشان از این مسئله مطلع هستند.
اما دسته دیگری از مردان هم هستند که فکر می نمایند ژنیکوماستی همان سرطان سینه است. ممکن است بافت سینه این مردان در دوره ای به اندازه کمی بزرگ گردد. همین تغییر باعث نگرانی آنهاست. مردانی که بافت سینه شان به اندازه اندکی بزرگ تر شده اغلب فکر می نمایند که به سرطان سینه مبتلا شده اند و با نگرانی به پزشک مراجعه می نمایند. پزشکان در اغلب موارد می توانند تشخیص بدهند این بزرگی مربوط به ژنیکوماستی می گردد یا نه. در مواردی که پزشک صد درصد مطمئن نباشد برای این افراد نمونه برداری تجویز می نماید تا اطمینان لازم به دست بیاید، بنابراین بزرگ شدن سینه ها را با سرطان سینه اشتباه نگیرید. سرطان سینه علائم دیگری هم دارد.
اختلال در رشد عامل سرطان
ممکن است در بافت سینه که بر اثر تاثیر هورمون های زنانه رشد می نماید تصادفا سلول سرطانی هم به وجود بیاید. البته این جمله به این معنا نیست که هورمون ها مستقیما سرطانزا هستند. هورمون باعث رشد طبیعی می گردد، ولی در هر مرحله از رشد ممکن است یک خطا وجود داشته باشد و همین خطا هم منجر به سرطان گردد. در خصوص آقایان، چون هورمون های زنانه وجود ندارد احتمال ابتلا به این سرطان هم بسیار کم می گردد. اما نباید علل دیگر به جز اختلال در هورمون های زنانه را دست کم گرفت. یکی از این علت ها ژنتیک است.
آقایان از 60 سالگی به بعد مراقب باشید
احتمال بروز سرطان سینه در آقایان از 60 سالگی و بعد از آن بیشتر می گردد، اما از آنجایی که این مسئله در آقایان شایع نیست برخلاف خانم ها برایشان چکاپ های منظمی صورت نمی گیرد. تشخیص توده در سینه های مردان به علت کوچک بودن راحت است. به این صورت که به محض اینکه وجود توده ای را در سینه یا زیر بغلتان احساس کردید به جای مراجعه به متخصصان پوست، کاری که اغلب مردان می نمایند، به پزشک متخصص در زمینه سرطان سینه مراجعه کنید. اگر توده خیلی ریز و غیرقابل لمس باشد در ماموگرافی خودش را نشان می دهد.
دکتر ثنایی در این باره گفت: چون سرطان سینه در خانم ها شایع است می گوییم از 40 سالگی به بعد چکاپ نمایند، اما چون در آقایان شایع نیست چکاپ هم ضروری نیست. از آن جایی که بافت سینه در آقایان کم است خیلی زود با تماشا توده متوجه آن می شوند. ضمناً یادتان باشد یک باور غلط را هم از بین ببرید؛ کوچک بودن سینه به معنی عدم ابتلای آن به سرطان نیست!
پ
منبع: برترین ها