طرز تهیه کوکو سبزی قالبی و مجلسی در ماهیتابه
به گزارش مجله عکسها، کوکو سبزی قالبی، ظاهری شکیل و مجلسی دارد و انتخابی بسیار مناسب برای مهمانی ها است. در طرز تهیه کوکو سبزی قالبی در ماهیتابه، ابتدا سبزیجات کوکو را پاک کرده، بشویید و خرد کنید. سپس سبزی ها را با مقداری سیر رنده شده، گردوی خرد شده و زرشک مخلوط کنید. در ادامه نمک و ادویه جات لازم را هم اضافه کنید و درنهایت تخم مرغ های زده شده را هم داخل مایه کوکو بریزید. این مایه را به تدریج داخل قالب های کوکو سبزی که از قبل در روغن داغ قرار داده اید، بریزید. وقتی یک طرف کوکوها خودش را گرفت، قالب را خارج کنید و کوکوها را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ و برشته شود.

در ادامه جدول مشخصات غذایی کوکو سبزی قالبی و مجلسی را با هم می بینیم:
کوکو سبزی قالبی | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 15 دقیقه |
زمان پخت غذا | 30 دقیقه |
اندازه سختی | کم |
طرز تهیه کوکو سبزی قالبی در ماهیتابه
قالب زدن کوکو سبزی، آن را از غذایی معمولی، به غذایی مجلسی و اشتهابرانگیز تبدیل می کند؛ به خصوص اگر دیس کوکوها را با دورچین های تماشایی مثل انواع سبزیجات، برش های گوجه فرنگی یا حلقه های پیاز تزئین کنید. در ادامه مواد لازم و مراحل طرز تهیه کوکو سبزی قالبی را با هم مرور می کنیم:
مواد لازم برای تهیه کوکو سبزی قالبی
مواد لازم برای تهیه این مدل کوکو سبزی به صورت زیر است. اضافه می کنیم که سبزی کوکو شامل تره، جعفری، شوید و گشنیز است.
مواد لازم | اندازه مورد نیاز |
سبزی کوکو | نیم کیلو |
تخم مرغ | 3 عدد |
سیر | 3 حبه |
زرشک | 2 قاشق غذاخوری |
گردوی خرد شده | 3 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به اندازه لازم |
روغن | به اندازه لازم |
مراحل دستور پخت کوکو سبزی قالبی در ماهیتابه
برای تهیه کوکو سبزی با قالب دلخواه، طبق روش زیر عمل کنید:
- مرحله اول: ابتدا سبزی کوکو را پاک کنید و خوب بشویید. سپس سبزی را داخل آبکش بریزید و اجازه دهید آب اضافی آن خارج و کاملا خشک شود.
- مرحله دوم: با چاقو یا سبزی خردکن، سبزی ها را به صورت یک دست خرد کنید. البته سبزی کوکوسبزی نباید بیش از اندازه ریز باشد، زیرا در حین پخت کوکوها، آب می اندازد.
- مرحله سوم: حالا سیرها را بشویید، پوست بگیرید و رنده کنید. سبزی های خرد شده را همراه با سیر رنده شده و اندازهی زرشک و گردو، داخل کاسه ای مناسب بریزید و نمک و ادویه جات را به آن اضافه کنید.
نکته: زرشک ها را از قبل بشویید و داخل آبکش بریزید. گردوها را هم به صورت تکه های ریزتر خرد کنید.
- مرحله چهارم: تخم مرغ ها را در کاسه ای دیگر بشکنید و اندازهی با چنگال هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شوند.
- مرحله پنجم: تخم مرغ ها را داخل کاسه حاوی سبزی بریزید و خوب همه مواد را با هم مخلوط کنید.
- مرحله ششم: تابه ای مناسب را روی حرارت قرار دهید. داخل تابه اندازهی روغن سرخ کردنی بریزید و صبر کنید تا کاملا داغ شود.
- مرحله هفتم: در ادامه قالب مورد نظر خود را نیز داخل تابه قرار دهید تا آن هم داغ شود. حالا اندازهی از مایه کوکو سبزی را با قاشق داخل قالب بریزید.
مرحله هشتم: صبر کنید تا کوکو سبزی خودش را بگیرد. سپس به آرامی قالب را بردارید و کوکو را برگردانید تا طرف دیگر آن هم سرخ شود.
مرحله نهم: به همین ترتیب تمام مواد کوکو سبزی را در روغن سرخ کنید. سپس آن ها را در ظرف مناسب سرو بچینید و با اندازهی زرشک و گردو تزئین کنید.
نکات مهم در طرز تهیه کوکو سبزی قالبی
توجه به این نکات در طرز تهیه کوکو سبزی قالبی، نتیجه کار شما را بهتر می کند و ایده های بیشتری به شما می دهد:
- موقع برگرداندن کوکوها، دوباره اندازهی روغن داخل تابه بریزید.
- اگر طعم زرشک و گردو داخل کوکوسبزی را دوست ندارید، این مواد را فقط برای تزئین روی کوکوها استفاده کنید.
- برای خرد کردن سبزی ها از چاقوی تیز استفاده کنید تا سبزی ها حین خرد کردن، له نشوند و ارزش غذایی آن ها بیشتر حفظ شود.
- تهیه کوکو سبزی قالبی در فر هم امکان پذیر است. برای این منظور مایه کوکو را در قالب های چرب شده فر بریزید و آن ها را به مدت 30 دقیقه با درمای 180 درجه سانتیگراد در طبقه وسط فر قرار دهید.
- بهتر است در طرز تهیه کوکو سبزی، از سبزی تازه استفاده کنید. این کار عطر و بوی بی نظیری به غذا می دهد.
- در صورت استفاده از سبزی فریزری، از مدتی قبل آن را در دمای آشپزخانه قرار دهید تا یخ زدایی شود. سپس حتما سبزی ها را با دست فشار دهید تا آب آن ها خارج شود و مایه کوکو شل نشود.
- در بعضی رسپی ها برای قوام بیشتر مایه کوکوسبزی، از یکی دو قاشق غذاخوری آرد هم استفاده می شود.
اصول نگهداری کوکو سبزی قالبی
باقیمانده کوکو سبزی ها را داخل ظرفی درب دار و ترجیحا شیشه ای بریزید و آن را داخل یخچال قرار دهید. به یاد داشته باشید که وجود تخم مرغ در مواد این غذا، مدت زمان ماندگاری آن را کوتاه می کند. بنابراین هرچه زودتر بقیه کوکو سبزی ها را هم مصرف کنید.
جلوگیری از خراب شدن کوکو سبزی قالبی
کوکو سبزی را در جای گرم نگذارید. به علاوه آن را به حال خود در آشپزخانه رها نکنید. این غذا از غذاهایی است که سرد آن هم خوشمزه است، اما اگر چند روزی از توقف آن در یخچال گذشته باشد، بهتر است ابتدا با حرارت ملایم آن را گرم و سپس سرو کنید.
بهترین جایگزین ها در طرز تهیه کوکو سبزی قالبی
اگر احساس کردید اندازه قوام مایه کوکوسبزی خوب نیست، یکی دو قاشق آرد گندم به آن اضافه کنید. به جای آرد، استفاده از سیب زمینی رنده شده هم معمول است و طعم خوبی به کوکوها می دهد.
خواص کوکو سبزی
کوکو سبزی حاوی منبع پروتئینی مقوی مثل تخم مرغ است. به علاوه این غذای معطر و خوشمزه، انواع متنوعی از سبزیجات را هم در خود جای داده است. هرچند که حرارت، بخشی از ویتامین ها و مواد مغذی این سبزیجات را از بین می برد، اما همچنان می توان روی کوکو سبزی به منزلۀ غذای سالم ایرانی حساب کرد. تره موجود در این غذا به درمان یبوست و بیماری بواسیر کمک می کند؛ جعفری دشمن سرسخت سرطان است و سبزی گشنیز هم به خاطر دارا بودن مقادیر فراوان کلسیم، درمانی عالی برای درد استخوان محسوب می شود. خلاصه اینکه با کوکوسبزی می توانید وعده غذایی مقوی و سالمی برای تمام اعضاء خانواده تهیه کنید.
کوکو سبزی قالبی؛ یک فینگرفود خوشمزه
حالا که نحوه درست کردن کوکو سبزی قالبی را یاد گرفتید، پیشنهاد می کنیم این غذای شکیل و مجلسی را برای مهمانی هایتان تهیه کنید. البته اگر احساس می کنید که با تهیه این غذا وقت شما گرفته می شود و نمی توانید به مابقی کارهای مهمانی برسید، از خبرنگاران کمک بگیرید. برای این منظور، این غذا را خودتان آماده کرده و تهیه غذای اصلی یا سایر پیش غذاها را به سفارش آنلاین غذا خبرنگاران بسپارید.
سوالات متداول
نحوه نگهداری از کوکو سبزی در یخچال چگونه است؟
کافی است باقیمانده کوکو سبزی را داخل ظروفی شیشه ای و درب دار بریزید و در یخچال بگذارید.
اندازه خرد کردن سبزی کوکو سبزی چقدر است؟
سبزی کوکوسبزی باید به صورت نسبتا ریز و یک دست خرد شود، اما نه آن قدر ریز که موقع سرخ کردن، آب بیندازد.
برای قوام مایه کوکو سبزی از چه موادی استفاده کنیم؟
استفاده از اندازه کمی آرد گندم یا یک سیب زمینی خام رنده شده می تواند مؤثر باشد.
منبع: اسنپ فود