نخستین روز نمایشگاه کتاب چگونه گذشت؟
به گزارش مجله عکسها، در اولین روز نمایشگاه کتاب تهران مانند همه اولین روزهای نمایشگاه های قبل، بخش هایی از نمایشگاه هنوز آماده نبود. همچنین نمایشگاه روز خلوتی را شروع کرد اما رفته رفته از عصر، بازدیدکنندگان بیشتری به نمایشگاه سر زدند.
به گزارش خبرنگاران، امروز (چهارشنبه، چهارم اردیبهشت ماه) اولین روز سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در حالی در مصلای تهران سپری شد که بازدیدنمایندگان قبل از باز شدن درهای شبستان در نمایشگاه حاضر شده بودند؛ هرچند استقبال از نمایشگاه نسبت به سال گذشته کاهش داشت.
کتیبه نام بسیاری از ناشران هنوز نصب نشده و بعضی از ناشران نیز هنوز غرفه های خود را تحویل نگرفته اند. همچنین در ساعت های اولیه دستگاه های کارت خوان (پز) ناشران کار نمی کرد که یکی از گله های آن ها همین موضوع بود.
غرفه پایتخت کتاب ایران، یزد هنوز آماده نیست و کسی در آن جا برای معرفی فعالیت های شان حضور ندارد؛ می توان گفت غرفه پایتخت کتاب ایران، یزد در اولین روز نمایشگاه کتاب فعالیتی نداشت. جانمایی غرفه روستاها و عشایر دوستدار کتاب نیز جانمایی مناسبی نیست و کمتر در معرض دید بادیدنمایندگان است. همچنین غرفه پویش اهدای یاری های فرهنگی به سیل زدگان در جای مناسبی قرار ندارد.
حتی بسیاری از غرفه های اغذیه فروشی هم هنوز آماده نیستند. یکی از کمبودهای هرساله نمایشگاه کتاب نبود مبلمان شهری برای استراحت بازدیدنمایندگان است. در عین حال سال جاری کاهش دمای هوا و سرد بودن بخش کودک و نوجوان و بخش دانشگاهی قابل توجه است که به نظر می رسد کمیته رفاهی باید فکری برای این موضوع بکند. البته موضوعی که سال جاری در روز اول نمایشگاه به چشم آمد نبود تبلیغات پرسروصدای ناشران یاری آموزشی بود که می توان گفت از اتفاق های خوب بود. هرساله صدای بلند تبلیغات ناشران یاری آموزشی آزاردهنده است.
افزایش قیمت کاغذ و در نتیجه کتاب بر فروش ناشران تأثیر گذاشته است. بسیاری از بازدیدنمایندگان نیز نسبت به افزایش قیمت کتاب ها اعتراض دارند و نمی توانند با سهمی که در سبد خانواده برای کتاب درنظر گرفته اند، کتاب های مورد نظر خود را تهیه نمایند.
هرساله از نکات قابل توجه نمایشگاه صف بستن برای امضای کتاب است که این موضوع برای کتاب هایی هایی که نویسنده شان سلبریتی است عجیب به نظر نمی رسد، اما سال جاری این صف بلندبالا برای یک کتاب اولی بسته شد، کسی که ظاهرا با اینستاگرام شناخته شده و بسیاری از رهگذران نامش را می پرسیدند و سری تکان می دادند.
بخش کشورهای خارجی و بازار جهانی کتاب (ایران) از بخش های خلوت نمایشگاه کتاب در روز نخست بود. امروز همچنین غرفه کشور چین به عنوان میهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران با حضور سیدعباس صالحی - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی -، محسن جوادی - معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی - و پانگ سن - سفیر جمهوری خلق چین در ایران - افتتاح شد که نسبت به غرفه سایر کشورها خیلی شلوغ تر بود.
سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تا 14 اردیبهشت ماه هر روز از ساعت 10 تا 20 در مصلای تهران پذیرای بازدیدنمایندگان است.
منبع: خبرگزاری ایسنا