طرز تهیه کباب لقمه با سویا بازاری ، با 16 نکته طلایی نرم و آبدار میشه

به گزارش مجله عکسها، طرز تهیه کباب لقمه با سویا یه انتخاب سبک، ارزون و خوش طعم برای خونه و مهمونیه که موندگاری خوبی هم داره. این دستور کباب لقمه بازاری با سویا به تنهایی درست میشه و مناسبه کسایی که میخوان مصرف گوشت رو کم کنن، ولی می تونین برای عطر و بافت بهتر کمی گوشت چرخ نموده یا مرغ چرخ نموده هم باهاش قاطی کنین. سویا رو حتماً از قبل کامل خیس کنین و آبش رو بگیرین تا مایه شل نشه و انسجام داشته باشه. نتیجه کار کباب هایی لطیف و خوش عطره که هم با نون تازه میچسبه هم با برنج. در این مقاله از در ما طرز تهیه کباب لقمه با سویا رو آموزش میدیم. با ما همراه باشید.

طرز تهیه کباب لقمه با سویا بازاری ، با 16 نکته طلایی نرم و آبدار میشه

طرز تهیه کباب لقمه با سویا در یک نگاه

برای تهیه کباب لقمه با سویا، اول سویا رو با آب جوش خیس کنید و کامل آبش رو بگیرید. زعفران رو دم کنید و کنار بذارید. پیاز رو رنده کنید و آبش رو بگیرید، بعد سیب زمینی ها رو بپزید و رنده کنید. همه مواد شامل سویا، پیاز، سیب زمینی، تخم مرغ، آرد سوخاری، ادویه ها، سبزی خشک و زعفران دم نموده رو با هم مخلوط نموده و حدود 7 دقیقه خوب ورز بدید.

مایه کباب لقمه رو 20 دقیقه تو یخچال استراحت بدید، سپس لقمه ها رو شکل بدید و در تابه با روغن و حرارت میانه، دو طرفشون رو تا طلایی شدن سرخ کنید. کباب های آماده رو گرم سرو کنید و برای موندگاری بیشتر، بعد از خنک شدن تو ظرف دربسته نگهداری کنید.

برای خوندن میزان مواد اولیه، مراحل و جزئیات طرز تهیه کباب لقمه با سویا ادامه مطلب رو مطالعه کنید.

مواد لازم برای تهیه کباب لقمه ای با سویا

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
سویا (دانه ریز)2 لیوان فرانسوی دسته دار
آب یا شیربرای خیساندن سویا
پیاز2 عدد بزرگ
سیب زمینی2 عدد میانه
تخم مرغ2 عدد
آرد سوخاری یا آرد نخودچی2 تا 3 قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک و فلفل سیاهاز هر کدام 1 قاشق چای خوری
روغن سرخ کردنیبه میزان کافی
سبزی معطر تازه یا سبزی خشکبه میزان دلخواه
زعفران (دم نموده غلیظ)1 قاشق غذاخوری
نان یا برنجبرای سرو با کباب لقمه

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 20 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت کباب لقمه با سویا: 45 دقیقه

مراحل طرز تهیه کباب لقمه خانگی با سویا

طرز تهیه کباب لقمه با سویا مثل کباب رضا لقمه با گوشت چرخ نموده و رو اگه قدم به قدم پیش ببرین، نتیجه یه غذای خوش عطر و لطیف میشه که تو خونه راحت درست میشه و موندگار هم هست. تو این دستور همه جزئیات رو آوردیم که هم بافت کباب ها خوب بگیره، هم طعمش مثل نمونه های بازاری باشه.

مرحله اول: سویا رو آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه کباب لقمه با سویا، سویا رو توی یه کاسه بزرگ بریزید و آب جوش تازه یا شیر روش بریزید طوری که سویا کاملاً غوطه ور باشه. درِ کاسه رو با بشقاب یا درپوش بپوشونید و اجازه بدید 10 دقیقه بمونه تا دونه های سویا نرم و کمی پفکی بشن.

بعد، خیلی مهمه که آبش رو کامل بگیرید؛ سویا رو یا داخل صافی بریزید و فشار بدید، یا توی دست جمع کنید و با فشار مچتون آب رو خارج کنید. اگه این مرحله رو نیمه کاره انجام بدید، مایه تون شل میشه و به سختی شکل می گیره.

شما می تونید سویا و شیر رو به صورت و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله دوم: زعفران رو دم کنید

زعفران مرغوب و خوشرنگ رو به میزان لازم بسابید. زعفران ساییده رو داخل یک استکان کوچک بریزید و نصف استکان آب جوش روش اضافه کنید. با قاشق چای خوری هم بزنید تا رنگ آزاد بشه، بعد روی استکان رو بپوشونید و 5 تا 10 دقیقه صبر کنید تا دم زعفران بکشه. اضافه شدن زعفران به مایه هم طعم رو بالا می بره هم رنگ طلایی قشنگی میده که در کباب های بازاری می بینید.

شما می تونید زعفران رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله سوم: پیاز رو آماده کنید

پیازها رو پوست بکنید و با آب به خوبی بشورین. قسمت انتهایی پیاز رو جدا نکنید تا موقع رنده کردن لایه های پیاز از هم باز نشه. پیاز رو با رنده ریز، رنده کنید. حالا با کف دست یا درون صافی فشار بدید تا آبشون کاملاً بیرون بیاد.

آب پیاز اگه بمونه، کباب ها موقع پخت سریع وا میرن و فرم خودشون رو از دست میدن. گوشت یا سویا وقتی با پیاز خشک مخلوط میشه، انسجامش به مراتب بهتر میشه و حتی بدون آرد زیاد، شکل گیری خوبی پیدا می کنه.

مرحله چهارم: سیب زمینی رو اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه کباب لقمه با سویا بدون گوشت، سیب زمینی ها رو خوب بشورین تا روش خاک و گلی باقی نمونده. بعد آنها رو بندازید داخل قابلمه و با آب و کمی نمک بجوشونید تا مغزشون نرم بشه. سیب زمینی پخته شده رو از آب بیرون بیارین و پوست بکنید و روی رنده درشت یا میانه رنده کنید، یا با گوشت کوب له کنید.

سیب زمینی علاوه بر لطافت، مثل چسب عمل می کنه و مواد رو بهتر به هم می چسبونه، این طوری احتیاجی نیست آرد زیادی مصرف کنید و کباب خشک بشه.

مرحله پنجم: مایه کباب لقمه با سویا رو آماده کنید

سویا آب گرفته، پیاز رنده شده و سیب زمینی پخته و رنده شده رو داخل یک کاسه بزرگ بریزید. تخم مرغ، آرد سوخاری، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، سبزی خشک و زعفران دم نموده رو اضافه کنید. همه مواد رو به خوبی با هم مخلوط کنید.

شما می تونید تخم مرغ، آرد سوخاری، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و سبزی خشک معطر رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله ششم: مایه کباب لقمه رو ورز بدین

حالا با دست آغاز به ورز دادن مایه کباب کنید. حدود 7 تا 8 دقیقه ورز دادن رو ادامه بدین تا همه مواد با هم یکدست بشن و مایه چسبنده ای درست بشه. هر چی این ورز دادن کامل تر باشه، کباب موقع پخت ترک نمی خوره و شکلش رو حفظ می کنه.

مرحله هفتم: مایه کباب لقمه سویا رو استراحت بدید

کاسه حاوی مایه کباب لقمه رو با سلفون یا درپوش بپوشونید و بذارید حداقل 20 دقیقه توی یخچال بمونه. این استراحت باعث میشه ادویه ها و زعفران خوب به خورد مواد برن و مایه کمی سفت تر بشه، بنابراین موقع شکل دادن راحت تر کار می کنید و کباب ها تمیز درمیاد.

مرحله هشتم: کباب لقمه ها رو شکل بدید

از مایه کباب لقمه با سویا به میزان یه نارنگی میانه بردارید و بین کف دستتون یا روی سطح تمیز فرم بدید. برای لقمه های سنتی، شکل بیضی کشیده رو انتخاب کنید، ولی می تونید مدل یا لقمه کوچک هم درست کنید. حتماً همه رو میزان هم درست کنید تا زمان سرخ شدن همه یکسان باشه، این طوری برخی خشک یا برخی خام نمیمونه.

مرحله نهم: کباب ها رو در تابه سرخ کنید

یک تابه بزرگ و نچسب رو انتخاب کنید و 3 تا 4 قاشق غذاخوری روغن مایع داخلش بریزید. اجازه بدید روغن داغ بشه، بعد کباب ها رو با فاصله بچینید. با حرارت میانه سرخ کنید تا روغن نسوزه و داخل کباب ها خام نمونده باشه.

وقتی یک طرف طلایی و کمی ترد شد، با کف گیر یا انبر به آرامی برگردونید تا طرف دیگه هم یکسان طلایی بشه. در کل این مرحله رو با حوصله انجام بدید، چون عجله باعث میشه یا داخل خام بمونه یا بیرون بسوزه.

شما می تونید روغن سرخ کردنی رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله آخر: کباب لقمه با سویا رو سرو کنید

کباب لقمه های آماده شده رو روی دستمال آشپزخونه قرار بدین تا روغن اضافی شون گرفته بشه. بعد داخل ظرف مناسب بچینین و همراه یا یا نان تازه سر میز بیارین.

شما می تونید برنج و نان رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

روش تهیه کباب لقمه با سویا و گوشت چرخ نموده بازاری

تفاوت طرز تهیه کباب لقمه بازاری با سویا و چرخ نموده نسبت به مدلی که فقط با سویا درست میشه خیلی زیاد نیست، چون روند کار و فوت وفن ها تقریباً همونه: سویا رو با آب جوش خیس کنین و کامل آبش رو بگیرین، پیاز رو رنده کنین و آبش رو جدا کنین. سیب زمینی رو بپزین و رنده کنین، بعد همه مواد رو با تخم مرغ، آرد سوخاری، ادویه و زعفران دم نموده خوب ورز بدین و استراحت بدین. کباب لقمه ها رو شکل بدین و روی حرارت میانه سرخ کنین.

فرق اصلی اینه که اینجا بخشی از پروتئین سویا رو با گوشت چرخ نموده جایگزین می کنین و همین باعث میشه طعم و بوی گوشت طبیعی به کباب اضافه بشه، بافتش کمی متراکم تر و آبدارتر باشه و رنگش هم بیشتر شبیه کباب بازاری دربیاد.

شما می تونید رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

دستور تهیه کباب لقمه با سویا و مرغ

کباب لقمه با سویا و گوشت مرغ از نظر مراحل تقریباً شبیه مدل کباب لقمه با سویاست؛ سویا رو با آب جوش یا شیر خیس کنین و آبش رو بگیرین. پیاز رو رنده کنین و آبش رو کامل خارج کنین. سیب زمینی رو بپزین و رنده کنین. گوشت سینه و ران مرغ رو هم جداگانه چرخ کنین. بعد همه مواد رو با تخم مرغ، آرد سوخاری، ادویه و زعفران دم نموده خوب ورز بدین و بعد از استراحت، لقمه ها رو شکل بدین و روی حرارت میانه سرخ کنین.

فرق اصلی این نسخه استفاده از مرغ چرخ نموده ست که طعم سبک تر و رژیمی تری نسبت به گوشت قرمز میده و با سویا ترکیب میشه تا بافت نرم و آبدار پیدا کنه.

شما می تونید رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

نکات مهم در طرز تهیه کباب لقمه با سویای مجلسی

  • برای خوش عطرتر شدن کباب می تونین سبزی های تازه مثل ریحان، جعفری یا ترخون رو خیلی ریز خرد کنین و آخرِ ورز دادن مایه اضافه کنین تا رنگ و بو تازه شون حفظ بشه.
  • اگه قصد دارین این کباب رو به شکل رژیمی درست کنین، می تونین لقمه ها رو روی سینی فر که کمی چرب شده بچینین و در دمای 180 درجه حدود 20 تا 25 دقیقه بپزین، یا توی ایرفرایر با همین زمان و دما بپزین و وسط کار برگردونین.
  • برای اینکه کباب سفت نشه، حرارت رو همواره میانه نگه دارین و لقمه ها رو بدون فشار دادن فقط یک بار یا نهایت دو بار برگردونین تا دو طرفشون یکدست طلایی و بافتشون نرم و آبدار بمونه.
  • اضافه کردن کمی پوره سیب زمینی یا یک قاشق روغن مایع به مایه باعث میشه بافت کباب نرم و آبدارتر بمونه.
  • اگه بخواین کنار کباب لقمه ای سویا، سس گوجه داشته باشین، چند گوجه رو پوست بگیرین، ریز خرد کنین و با کمی پیاز و روغن ملایم تفت بدین. بعد نمک، فلفل سیاه و قرمز و زعفران دم نموده اضافه کنین و موقع سرو روی یا کنار کباب بریزین.
  • برای ظاهر بهتر، لقمه ها رو یکدست و ضخامت یکنواخت شکل بدین تا همه شون همزمان مغزپخت بشن و ظاهرشون مثل کباب بازاری باشه.
  • بهتره مایه کباب رو بعد از ورز دادن حداقل بیست دقیقه توی یخچال بذارین تا خودش رو بگیره و موقع پخت شکلش حفظ بشه.
  • آب سویا و پیاز رو کامل بگیرین، چون رطوبت اضافی باعث میشه مایه شل بشه و موقع پخت لقمه ها وا برن یا بافتشون آبکی و له شده بشه.
  • برای شکل دهی بهتر کباب لقمه، دست ها رو کمی مرطوب یا چرب کنین تا مایه به کف دست نچسبه و لقمه ها یکدست و صاف دربیاد.
  • بهتر است در طرز تهیه کباب لقمه با سویا، ادویه ها و زعفران دم نموده رو در آخرِ ورز دادن اضافه کنین تا عطرشون تازه بمونه و توی مایه یکنواخت پخش بشه.
  • اگه می خواین موندگاری کباب بیشتر بشه، بعد از پخت بذارین کامل خنک بشه و توی ظرف دربسته تو یخچال نگه دارین تا بافت و طعمش تا چند روز سالم بمونه.

فوت و فن های خوشمزه شدن کباب لقمه با سویا رستورانی

چرا مایه کباب لقمه با سویا برخی وقت ها موقع پخت وا میره؟

اغلب به خاطر اینه که سویا یا پیاز آب زیادی داشته و خوب آب گیری نشده، یا مایه رو کافی ورز ندین. هر دو رو کامل آب بگیرین و چند دقیقه حسابی ورز بدین تا مایه منسجم بشه.

اگر کباب موقع پخت خشک یا سفت شد چه کار کنیم؟

حرارت رو میانه نگه دارین و لقمه ها رو وسط پخت فقط یکی دو بار برگردونین تا رطوبتشون حفظ بشه و خشک نشه.

چه سبزی هایی برای خوش عطر شدن کباب لقمه سویا مناسبه؟

ریحان، جعفری یا ترخون تازه رو خیلی ریز خرد کنین و آخر ورز دادن داخل مایه بریزین تا عطرشون توی کباب بمونه و حس تازگی بده.

چرا کباب لقمه با سویا گاهی خام درمیاد؟

به خاطر حرارت خیلی زیاد یا ضخامت زیاد لقمه هاست. لقمه ها رو یکدست و نسبتاً نازک شکل بدین و با حرارت میانه بپزین تا وسطش کامل مغزپخت بشه.

چرا بوی سویا گاهی توی کباب لقمه غالب میشه؟

اگه فکر می کنین بوی سویا براتون زیادی و اذیت کننده ست، بعد از خیساندن می تونین سویا رو چند دقیقه با پیاز و ادویه هایی مثل دارچین، زردچوبه یا کمی زعفران تفت بدین تا بوی خامش کمتر بشه و طعمش دلپذیرتر شه.

منبع: افق کوروش
انتشار: 15 مهر 1404 بروزرسانی: 15 مهر 1404 گردآورنده: 3napix.ir شناسه مطلب: 2551

به "طرز تهیه کباب لقمه با سویا بازاری ، با 16 نکته طلایی نرم و آبدار میشه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کباب لقمه با سویا بازاری ، با 16 نکته طلایی نرم و آبدار میشه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید