شیرین ترین موزه ایران در یزد

به گزارش مجله عکسها، یزد یکی از برندهای خاص کشور در حوزه فراوری انواع شیرینی های سنتی است که بعضاً آوازه بعضی از شیرینی هایش در دیگر کشورها شنیده می گردد اما تا به امروز موزه ای با این عنوان نداشته و امروز متولیان شیرینی در یزد نوید راه اندازی موزه ای متفاوت از شیرین ترین سوغات یزد را می دهند.

شیرین ترین موزه ایران در یزد

ایسنا: در جهان روزهای متعددی بنام شیرینی های مختلف و انواع خوراکی وجود دارد، از روز کیک ماه مخصوص چینی ها گرفته تا روز جهانی کیک شکلاتی و سایر انواع شیرینی که فرصتی برای توجه بیشتر به شیرینی ها شده است.

ایران هم کشوری با ظرفیت های بی نظیر از تنوع در شیرینی هاست ولی هنوز با گذشت سالیان دراز و وجود ریشه های فرهنگی و تاریخی خوراکی ها در زندگی مردمانش به این ظرفیت ها به عنوان یک جاذبه برای توریستان توجه چندانی نداشته است.

در این میان، یزد یکی از استان های مطرح کشور در صنعت شیرینی سازی است که آوازه شیرینی هایش از مرزهای جغرافیایی ایران نیز گذشته به طوری که یزد در بسیاری از کشورها با شیرینی هایش شناخته می گردد.

سوغات شیرین یزدیها که بسیاری را برای تهیه انواع مرغوب و مطلوب برندهای متعددش حتی به یزد می کشاند، نه تنها از نظر مزه متفاوت و خاص بلکه از نظر فرهنگ و قدمت نیز با اصالت است به نحوی که همراه با طعم شیرین آن، فرهنگ زحمت و کارآفرینی آن نیز توسط هر خریداری، چشیده می گردد.

با تمام این اوصاف هنوز ظرفیت شیرینی یزد که از سال پیش برای ثبت شدن آن در فهرست آثار ناملموس اهتمام شده، در بستر یک قاب و ویترین فرهنگی و در قالب موزه به توریستان ارائه نشده است و جسته و گریخته، افراد محدودی از قدمت، نوع پخت و تهیه و سایر ویژگی های شیرینی های پرطرفدار یزد آگاه هستند.

شیرینی یزد از مزه تا فرهنگ

سیدعلیرضا آسایش رئیس اتحادیه شیرینی سازان یزد در گفت وگو با خبرنگار ایسنا از راه اندازی اولین موزه شیرینی یزد با رویکردی متفاوت در کشور خبر می دهد و می گوید: اجرایی شدن این ایده پس از دریافت سمتش به عنوان ریاست اتحادیه پررنگ تر شد چرا که یکی از مهمترین برندهای یزد قبل از جهانی شدن بافت تاریخی این شهر، شیرینی آن بوده است.

بیشتر بخوانید:

وی با بیان این که کمبود موزه ای برای عرضه و ارائه انواع شیرینی یزدی در این خطه به وضوح احساس می گردد، بیان می نماید: به دنبال ایجاد ویترینی از شیرینی های یزدی نیستیم بلکه در صورت حمایت مادی و معنوی می توانیم ابزارها، مواد اولیه و اساس قنادی، مشاهیر و خلیفه های یزدی و فرهنگ شیرینی یزد را در این موزه معرفی کنیم.

این مسئول اضافه می نماید: اما وجه تفاوت این موزه با سایر موزه ها، عرضه مستقیم انواع شیرینی یزدی، اشتغال زایی و ایجاد مجموعه ای توریستی خصوصاً در زمان پیک توریست خواهد بود.

وی با بیان این که در وهله اول این موزه به صورت مجازی راه اندازی خواهد شد، می گوید: در حال حاضر هیچ مکان خاصی برای ایجاد موزه در نظر گرفته نشده اما امیدواریم بتوانیم با همکاری متولیان شهری و استانی محل مناسبی را برای راه اندازی این موزه پیدا کنیم.

این مسئول با اشاره به برگزاری نشستی مابین کمیته توریستی خوراک و اتحادیه برای راه اندازی این موزه، تصریح می نماید: یزد نه تنها از انواع شیرینی پرطرفدار مانند قطاب، حاجی بادام، باقلوا، انواع لوزهای پسته، نارگیل و بادام و همچنین کیک یزدی و پشمک برخوردار است بلکه صاحب عناوینی بین المللی مانند شیرینی حاج خلیفه رهبر است.

وی از مشاهیر و دیگر خلیفه های قدیمی یزد در این صنعت مانند جلایی، متوسلیان، فردوسیان، شیرینی ساز و طهان زاده نیز نام می برد و می گوید: هنوز این مشاهیر و عظیمان نامی یزد، به خوبی معرفی نشده اند در حالی که صنعت شیرینی امروز یزد مدیون همین افراد است.

آسایش در مورد مصداق ارائه خدمات این افراد به یزد، اظهار می نماید: برندی مانند حاج خلیفه رهبر نه فقط یک واحد تولیدی است بلکه به عنوان یک کارخانه عظیم شیرینی سازی در یزد اشتغازایی نموده و از کمترین حمایت های دولتی برخوردار است، در عین حال برندی آبرومندانه در یزد به شمار می رود که آوازه آن با سبقه بیش از 100 سال را در نقاط مختلف جهان می شنویم.

بیشتر بخوانید:

وی عنوان می نماید: باید چنین افراد و خدماتی که به یزد عرضه می نمایند، در قالب موزه به مردم و توریستان شناسانده گردد تا بتوانیم شاهد وجود افرادی مشابه این کارآفرینان تاثیرگذار در کشور باشیم.

رئیس اتحادیه شیرینی سازی یزد با اشاره به این که آثار زیادی از شیرینی یزد در فهرست آثار ناملموس ثبت شده است، می گوید: تعدادی از شیرینی های یزد در فهرست آثار ناملموس به ثبت رسیده که می توانند ظرفیت مطلوبی برای توریستان باشند.

لازمه حمایت از سوی میراث و شهرداری

حسین دهقان منشادی مسئول کمیته توریستی خوراک یزد نیز با اشاره به اهمیت ایجاد موزه ای از سوغات پرفروش یزد، به خبرنگار ایسنا می گوید: وجود موزه ای مجازی یا فیزیکی برای معرفی شیرینی های یزد لازم است تا برندهای خوش آوازه این حوزه به توریستان معرفی شوند ولی در این زمینه نیازمند حمایت های اداره کل میراث فرهنگی و شهرداری هستیم.

وی با بیان این که تعدادی از این آثار در فهرست آثار ملی ناملموس به ثبت رسیده است، تصریح می نماید: فرهنگ شیرینی خوردن در یزد، مزاج ها و خوراکی هایی که یزدی ها پس از آن به صرف شیرینی سنتی روی می آوردند هم نکات جالبی است که می توانند برای توریستان قابل توجه باشند.

این فعال توریستی در این رابطه با اشاره به این که یزدی ها پس از صرف شولی(نوعی آش محلی)، شیرینی می خوردند؛ می گوید: چنین عادت های غذایی فکر شده و هوشمند در یزد نیز از فرهنگ هایی است که در کنار معرفی شیرینی در بستر وجود موزه ای از این آثار، می تواند قابل توجه باشد.

دهقان در سرانجام پیوند غذایی شیرینی و سایر خوراکی های یزد را نیز یادآور می گردد و خاطرنشان می نماید: نوشیدنی قهوه یزدی که در کنار کیک یزدی صرف می گردد، اثری ثبت شده در فهرست آثار ملی ناملموس است که توجه به این نکته نیز می تواند برای توریستان و مسافران جالب باشد.

بیشتر بخوانید:

منبع: توریسم آنلاین
انتشار: 12 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 12 اردیبهشت 1400 گردآورنده: 3napix.ir شناسه مطلب: 1683

به "شیرین ترین موزه ایران در یزد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شیرین ترین موزه ایران در یزد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید