باید از شکل و شمایل کلاسیک در جشنواره تئاتر عروسکی دور شویم

به گزارش مجله عکسها، دبیر هجدهمین جشنواره بین المللی تئاتر عروسکی تهران - مبارک استفاده از نیروهای جوان و ایده های جدید و دور شدن از شکل و شمایل خیلی کلاسیک را از اهداف و انتظارات مدیرکل هنرهای نمایشی از این رویداد تئاتری برشمرد.

باید از شکل و شمایل کلاسیک در جشنواره تئاتر عروسکی دور شویم

به گزارش ایسنا، جشنواره تئاتر عروسکی تهران - مبارک در سه دوره اخیر با دبیری مرضیه برومند برگزار گردید و این جشنواره با افتتاحیه متفاوتی که به ابتکار این هنرمند با نام شادپیمایی همراه بود صندلی خوبی بین مردم و بویژه خانواده های شهر تهران پیدا کرد تا جایی که شادپیمایی به دیگر جشنواره ها در شهرهای مختلف کشور هم رسید و محلی برای حضور و گردهمایی همراه با شادیِ خانواده ها شد.

اما از آنجا که شنیده می شد برومند دیگر تمایلی به پذیرش مسئولیت دبیری این جشنواره ندارد، در نهایت شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی، گلزار محمدی را که رییس انجمن نمایشگران عروسکی خانه تئاتر نیز هست، به این سمت برگزید.

ما نسل جدید و گمنامی هستیم

محمدی که با توجه به دوره های اخیر جشنواره مسئولیت سنگین تری بر دوش دارد تا جشنواره نه تنها رو به افول نرود بلکه چند پله بالاتر رود یا دست کم صندلی و شرایطش ثابت بماند، در این باره در گفت وگویی با ایسنا اعلام کرد: واقعاً جا پای افرادی مثل خانم برومند و بهروز غریب پور گذاشتن کاری بسیار سخت است مخصوصا اینکه جشنواره نمایش های عروسکی یکی از مهم ترین و تخصصی ترین جشنواره های تئاتر است ولی به هر حال ما هم نسل جدید و گمنامی هستیم و آن ها پیشکسوتان و بزرگانی هستند که همه آن ها را می شناسند. برای این دوره مرکز هنرهای نمایشی این لطف را داشت و به ما اعتماد کرد و جشنواره را دست نسل جدیدتری سپردند، به همین دلیل بار سنگینی روی دوش ما است.

او در پاسخ به اینکه چه برنامه ها و اولویت هایی برای دوره هجدهم جشنواره که سال آینده برگزار می گردد دارد؟ گفت: همه جشنواره های هنری در حوزه های مختلف یکسری پایه و اصول معینی دارند و ما هم در کنار چارچوب های اصلی، سعی نموده ایم برنامه های دیگری داشته باشیم که در فراخوان جدید اعلام خواهد شد.

شعار جشنواره به زودی اعلام می گردد

وی با اشاره به اینکه شعار جشنواره را در ماه آینده اعلام می نماید تا معین گردد کارهای جشنواره را بر چه اساسیمی خواهد پایه ریزی کند، اضافه کرد: یکسری بخش های جشنواره که در جای خود هستند و بخش هایی را هم احتمالاً متمرکزتر خواهیم شد مثل ایجاد امکانات اجرای نمایش های عروسکی در فضاهای شهری و ارتباط بیشتر مردم با این ژانر از تئاتر چون مسئله ای که در این حوزه وجود دارد این است که وقتی اسم نمایش عروسکی آورده می گردد خیلی ها تصور می نمایند بیشتر برای بچه ها و نوجوانان است در صورتی که اصلاً این طور نیست و این ژانر بسیار شاخص تر از دیگر ژانرهای نمایشی است و با زبان عروسک، جدا از جذابیت های بصری، هر مطلبی را به مردم می رساند.

اولویت های دوره هجدهم جشنواره عروسکی تهران مبارک

محمدی ادامه داد: در کنار این مورد، استفاده از ایده های نو و خلاق، توجه به تولیدات و روینمودهای بهره گرفته از فناوری ها، معرفی ایده های نو و خلاق در تئاتر عروسکی از جمله اولویت هاست. همچنین توجه ویژه به بخش پژوهش در زمینه نمایش های عروسکی و توجه به حوزه های بین رشته ای جزء مسائلی است که باید بسیار مورد توجه قرار گیرند مخصوصاً که فکر می کنم چند وقتی است جشنواره نمایش عروسکی از بحث آکادمیک دور شده و در این حوزه می توان آن را تقویت کرد.

او اضافه کرد: توجه به نمایش عروسکی استان ها نیز در برنامه های ما هست چون نمایش های عروسکی محروم هستند و آنطور که باید به آن ها اهمیت داده نمی گردد بنابراین سعی ما بر این است که در کل، حرکتی برای این روند آغاز گردد.

دبیر جشنواره تئاتر عروسکی در پاسخ به اینکه در دوران دبیری مرضیه برومند اتفاقات مثبتی در جشنواره وجود رخ داد و آیا معین است که کدامیک از این بخش ها حذف می گردد یا تغییر می نماید؟ گفت: در خیلی از بخش ها مسائل اقتصادی جلو برنده است اما به هر حال یک چهارچوب اصلی در جشنواره وجود دارد که آن ها را رعایت می کنیم و بر اساس آن پیش می رویم، اما آنچه را هم شرح دادم در برنامه داریم که اضافه خواهیم کرد، البته خانم برومند و اساتید دیگر در این سال ها خیلی زحمت کشیدند و خانم برومند در علاقه ای که مردم به این جشنواره پیدا کردند بسیار زیاد بوده و ما هم قطعاً کوشش می کنیم این وجوه را پررنگ تر کنیم.

شادپیمایی حذف می گردد؟

گلزار محمدی درباره اینکه معمولا جشنواره های تئاتری افتتاحیه ویژه ای ندارند اما در جشنواره عروسکی یکی از بخش های ویژه با ابتکار برومند شادپیمایی افتتاحیه بوده که الان در رویدادهای هنری شهرهای مختلف کشور هم بسط و گسترش پیدا نموده و اینکه آیا قرار است برای افتتاحیه جشنواره هجدهم این روند ادامه پیدا کند یا به سیاق جشنواره های دیگر افتتاحیه خاصی برگزار نگردد؟ اعلام کرد: من هنوز فرصت ننموده ام خیلی جدی و جزئی روی مسائل برنامه ریزی کنم ولی از آنجا که کارناوال و شادی با عروسک ها برای مردم جذابیت دارد، سعی می کنیم خیلی از این فضا دور نشویم اما با این حال باید آنالیز های دقیق تری انجام دهیم و به نتیجه برسیم.

وی در ادامه با اشاره به تعاملی که انجمن نمایشگران عروسکی به عنوان یک صنف اصلی این حوزه با جشنواره در دوران دبیری مرضیه برومند داشته تاکید نمود: هدف ما این است که هم گرایی و نزدیک شدن نمایشگران عروسکی با جشنواره بیش از این باشد.

انتظار کرمی از جشنواره تئاتر عروسکی

دبیر جشنواره تئاتر عروسکی در خاتمه در پاسخ به اینکه انتظار مدیر کل هنرهای نمایشی از او به عنوان دبیر جدید جشنواره تئاتر عروسکی چه بوده و خواهان تمرکز بر چه اهدافی بوده است؟ گفت: هدفشان این بود که بیشتر به سمت و سوی نیروهای جوان برویم و در واقع از ایده ها و ساز و کارهای جدید هم در جشنواره استفاده گردد تا از شکل و شمایل خیلی کلاسیک هم بیرون آید.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 22 مهر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: 3napix.ir شناسه مطلب: 418

به "باید از شکل و شمایل کلاسیک در جشنواره تئاتر عروسکی دور شویم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "باید از شکل و شمایل کلاسیک در جشنواره تئاتر عروسکی دور شویم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید