کیفیت ساخت ریرا چگونه است؟ کیفیت تارا بهتر است یا ریرا؟
به گزارش مجله عکسها، کیفیت ساخت ریرا یکی از مهم ترین دغدغه ها راجع به اولین کراس اوور ایرانی است. چرا که کیفیت مونتاژ یک خودرو به صورت مستقیم به کیفیت ساخت قطعات آن مربوط است. موضوع گپ و فلش های بدنه، درزهای بین قطعات پلاستیکی داخل کابین، نوع مواد پلیمری استفاده شده در قطعات پلاستیکی مانند داشبورد، رو دری ها و… در خودروهای ایرانی همیشه محل بحث بوده است. اما کیفیت ساخت ریرا که در تست ریرا تعیین شد، چگونه است؟ در مقایسه با کیفیت تارا چه تفاوت هایی دارد؟
خبرنگاران - مجتبی اسماعیلی: کیفیت ساخت ریرا به عنوان اولین کراس اوور ایرانی و خودرویی که رقبای چینی زیادی در بازار دارد و خواسته یا نا خواسته با آن ها مقایسه می گردد، بسیار مهم است. کیفیت ساخت یک خودرو به معنی کیفیت مواد اولیه استفاده شده در خودرو و بعلاوه نحوه مونتاژ آنها روی یکدیگر است. اگر نگاهی به خودروهای تازه ایران خودرو بیندازید متوجه افت کیفیت مواد اولیه این خودروها نسبت به نمونه های قدیمی تر می شوید. پژو پارس و دنا پلاس بیشترین افت کیفیت در مواد پلیمری داخل کابین را داشته اند. پژو پارس در بخش ورق های بدنه هم افت کیفی داشته است. سطح انتظارات از کیفیت ساخت ریرا به دلیل قیمت بیش از یک میلیارد تومانی آن در کارخانه، فراتر از سایر خودروهای فراوریی این شرکت است.
کیفیت ساخت ریرا چگونه است و چه مزایا و معایبی دارد؟
کیفیت ساخت ریرا چگونه است؟
درباره کیفیت ساخت ریرا باید گفت که فاصله درزهای فصل مشترک قطعات متحرک و بدنه زیاد و نامتقارن است. مانند آنچه که در تارا شاهد هستیم. فاصله درز قطعاتی مانند در موتور، گلگیر، چراغ های جلو، در صندوق عقب، چراغ های عقب و… با بدنه، بیش از میزان زیاد هستند. از سوی دیگر این درزها قرینه هم نیستند و در هر سمت خودرو یک میزان متفاوت دارند. البته تجربه نشان داده است که این درزها پس از مدتی اصلاح و کمتر می شوند، اما نمونه های نهایی همچنان درزهای زیاد و نامتقارنی دارند. نوارهای درزگیر لاستیکی دور درها، در موتور و صندوق عقب خودرو نیز هرگز کیفیت خوبی ندارند و دست دوم به نظر می رسند. قطعات تزییناتی پلاستیکی مانند زهِ پایین در و دور چرخ نیز کیفیت خوبی ندارند.
اما کیفیت ساخت ریرا در داخل کابین از بیرون آن هم بدتر است. در بیشتر بخش های کابین ریرا از مواد پلاستیکی خشکی استفاده شده که کیفیت آنها از دنا پلاس و حتی رانا هم ضعیف تر است! فوم استفاده شده در بخش میانی داشبورد و دستگیره خودرو هم کیفیت خوبی ندراد. به طوری که پس از استفاده حدود 800 کیلومتری، دچار سایش شده اند. کیفیت سایر قطعات پلاستیکی مانند رو دری، کاور داخل در صندوق، قاب ستون و… نیز مناسب نیست. دکمه قفل درها که روی دستگیره ها جانمایی شده است نیز کیفیت خوبی ندارد و به دلیل مونتاژ ضعیف درست عمل نمی کند.
در یک کلام باید گفت که کیفیت مواد پلیمری استفاده شده در تزیینات بیرونی و داخل کابین ریرا خوب نیست و از این جهت از دنا پلاس و تارا هم ضعیف تر است.
کیفیت مونتاژ
همانطور که پیش تر درباره کیفیت ساخت ریرا اشاره کردیم، زمانی می توان از یک خودرو انتظار مونتاژ خوبی داشت که قطعات مربوطه، با کیفیت فراوری شده باشند. اما کیفیت پایین مواد اولیه و قالب گیری قطعات ریرا باعث مونتاژ ضعیف آنها شده است. به طوری که بیشتر قطعات به درستی در جای خود قرار ندارند و با کوچکترین فشاری از جای خود خارج می شوند. قاب پلاستیکی دور صندلی خودرو نیز در جای خود لق می زند و به حال خود رها شده است. انگار که مدت زیادی از عمر این قطعات گذشته، و بارها باز و بسته شده اند!
آینه های جانبی ریرا نیز در جای خود محکم نیستند. درهای ریرا نیز با صدای زیادی باز و بسته می شوند و حالت یخچالی ندارند. هر چند نحوه باز و بسته شدن درها تا حدودی با رگلاژ قابل برطرف است. اما به طور کلی کیفیت قفل و زبانه درهای محصولات ایران خودرو خوب نیست و برخورد آنها هنگام بسته شدن سر و صدای زیادی دارد و باعث لرزش بدن می گردد. این مورد در کوتاه مدت، منجر به از رگلاژ خارج شدنِ در خودرو هم می گردد.
در مجموع باید گفت استفاده از مواد کم کیفیت در ساخت قطعات مختلف پلاستیکی و پلیمری ریرا، منجر به کیفیت پایین مونتاژ این قطعات هم شده است.
کیفیت ریرا بهتر از تارا است؟
درباره مقایسه کیفیت ریرا و تارا باید گفت که تارا کیفیت ساخت و مونتاژ بهتری دارد. کیفیت ریرا حتی از دنا پلاس و پژو 207 هم کمتر است و شاید بتوان آن را در رده کیفیت ساخت رانا قرار داد. درباره مقایسه کیفیت ریرا و رقبای چینی آن مانند ام وی ام X55 پرو باید گفت که هر چند چری هم کیفیت خوبی ندارد، اما دست کم قطعات آن تقریبا به درستی مونتاژ شده اند. به عقیده خبرنگار خبرنگاران کیفیت ساخت و مونتاژ ریرا در نمونه مورد آنالیز از رقبای چینی آن کمتر است.
منبع: بیت ران