مصرف زیاد چربی ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش می دهد
به گزارش مجله عکسها، تهران- خبرنگاران- عضو هیات علمی پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: مصرف بالای غذای پرچرب به خصوص چربی حیوانی خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش می دهد.
محمد امانی روز پنجشنبه به مناسبت هفته سلامت گوارش در گفت و گو با خبرنگار علمی خبرنگاران گفت: استفاده بیش از حد گوشت قرمز، کشیدن سیگار، مصرف الکل، کمبود کلسیم، فولات و مواد حاوی فیبر و مصرف کم سبزی و میوه نیز در ابتلا به سرطان روده بزرگ تاثیرگذار است.
وی با بیان اینکه افراد چاق و کم تحرک، بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند، به مردم توصیه کرد که با مصرف غذاهای مناسب، تحرک بدنی و پرهیز از مصرف سیگار و الکل به مقابله با سرطان روده بزرگ بروند.
فوق تخصص بیماری های گوارش و کبد تاکید نمود: افرادی که سابقه ابتلا به سرطان ارگان های مختلف مانند رحم، تخمدان و روده را در بین بستگان خود یا سابقه ابتلا به بیماری التهابی روده (کولیت اولسرو یا کولیت کرون) را دارند، در معرض جدی ابتلا به این سرطان هستند.
امانی با اشاره به اینکه سرطان روده بزرگ از ضایعه ای به نام پولیپ یا اصطلاح عامیانه گوشت اضافه در روده به وجود می آید، بیان کرد: این ضایعات کوچک به مرور رشد نموده و بزرگ شده و در نهایت به سرطان روذه بزرگ تبدیل می گردد.
عضو هیات علمی پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: اگر این ضایعات به موقع تشخیص داده گردد، به راحتی می توان آن را حین آندوسکوپی، خارج کرد تا خطر بدخیمی آن از بین برود.
وی یادآورشد: پولیپ در افراد بالای 50 سال شیوع بالایی دارد و 25 درصد افراد بالاتر از 50 سال و 50 درصد افراد بالاتر از 60 سال در معرض خطر ایجاد پولیپ قرار دارند.
امانی غربالگری را روشی برای تشخیص بیماری های خاموش و بدون علامت دانست و ادامه داد: براساس پروتکل های جهانی همه افراد بالاتر از 50 سال باید از نظر ایجاد پولیپ و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ غربالگری شوند.
وی، مهمترین و دقیق ترین روش غربالگری پولیپ و سرطان روده بزرگ را کولونوسکوپی گفت و گفت: درصورت وجود پولیپ این امکان وجود دارد که با روش های مختلفی این ضایعه برداشته گردد.
امانی با تاکید بر اینکه اگر این بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده گردد به راحتی قابل درمان است، اعلام نمود: با روش های غربالگری، بعضی کشورها توانسته اند حدود 60 درصد شیوع این سرطان را کاهش دهند.
علمی **1201**1485**1883
منبع: ایرنا