دستور پخت 7 غذای رژیمی
به گزارش مجله عکسها، در غذا های آب پز هیچکدام از این مسائل ایجاد نمی گردد و یک وعده غذایی سالم با چربی مقدار و مقوی تر داریم. شما می توانید با ترکیبات مختلف غذا های آب پز بسیار خوشمزه ای تهیه کنید.
غذای آب پز کم کالری تر و زود هضم تر است و به طور کلی غذای سالم تری نسبت به سرخ کردنی ها محسوب می گردد. در این مقاله انواع غذای آب پز خوشمزه را به شما آموزش میدهیم.
آب پز کردن غذا ها یکی از روش های پخت سالم و رژیمی است که یاری می نماید از تعداد زیادی مواد مغذی در یک وعده غذایی استفاده کنیم ضمن این که مواد مغذی درون خوراکی ها برخلاف روش سرخ کردن از بین نمی فرایند و چربی غذا بالا نرفته و سلامت غذا حفظ می گردد. معمولا غذای آب پز زود هضم است و باعث سنگینی معده نمی گردد و به بهبود عملکرد روده ها یاری می نماید.
بر اساس تحقیقات صورت گرفته روی رژیم های غذایی مختلف بدن ما به چربی سالم احتیاج دارد، ولی زمانی که از غذا های سرخ کردنی استفاده میکنیم ضمن این که روغن بیش از اندازه ای به بدن می رسد، مواد مغذی موجود در خوراکی ها از بین می رود و غذا دیرهضم و سنگین می گردد، ولی در غذا های آب پز هیچکدام از این مسائل ایجاد نمی گردد و یک وعده غذایی سالم با چربی اندازه و مقوی تر داریم.
شما می توانید با ترکیبات مختلف غذا های آب پز بسیار خوشمزه ای تهیه کنید. در ادامه مقاله آموزش پخت انواع غذای آب پز را به شما آموزش میدهیم تا ایده بگیرید و غذا های آب پز خوشمزه ای برای خودتان درست کنید.
گوشت تکه ای با استخوان 500 گرم
جعفری 1 مشت
سیر 2 حبه
برگ بو 1 عدد
هویج 3 عدد
کرفس 4 ساقه
تره فرنگی 1 ساقه
پیاز 1 عدد
چوب دارچین به اندازه لازم
میخک 2 عدد
نمک و فلفل به اندازه لازم
ترکیب مواد این خوراک کاملا سلیقه ای است اگر میخواهید گوشت بیشتری مصرف کنید می توانید اندازه گوشت را دو برابر ترکیب سبزیجات بزنید.
گوشت تکه ای را به همراه 5 لیوان آب در قابلمه بریزید به طوری که آب روی گوشت ها را بگیرد.
برگ بو، جعفری خرد شده، سیر رنده شده را اضافه نموده و 2 ساعت بپزید.
کف روی آب را بگیرید و دور بریزید.
هویج، کرفس، تره فرنگی و پیاز را خرد نموده به همراه میخک و چوب دارچین یک ساعت مانده به اتمام پخت به قابلمه اضافه کنید.
زمانی که غلظت غذا به اندازه دلخواهتان رسید نمک را اضافه کنید.
در این خوراک به جای گوشت قرمز می توانید از گوشت مرغ بهره ببرید و در صورت تمایل سیب زمینی هم به خوراک بیفزایید.
ران مرغ دو عدد
رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
یک چهارم قاشق چای خوری زردچوبه
آلو خورشتی 4 عدد
پیاز 2 عدد
نمک و فلفل به اندازه دلخواه
زعفران کمی در صورت تمایل
برای تهیه سس رب گوجه فرنگی، زردچوبه و زعفران را در یک قابلمه به همراه یک لیوان آب بریزید.
پیاز را حلقه ای برش بزنید و کف قابلمه بچینید.
ران مرغ را روی پیاز ها بگذارید.
در قابلمه را ببندید و حدود 2 ساعت با حرارت ملایم بپزید.
زمانی که آب مرغ غلیظ شد می توانید شعله را خاموش کنید.
در صورت تمایل می توانید آب خوراک را کاملا خشک کنید تا مرغ به روغن بیوفتد.
در صورت تمایل به این خورک می توانید هویج، فلفل دلمه و نخود سبز هم اضافه کنید.
استفاده از آبلیمو برای خوشمزه تر شدن خوراک کاملا به ذائقه شما بستگی دارد.
لوبیا سبز خرد شده سه پیمانه
هویج سه عدد
نخود فرنگی نصف پیمانه
ذرت نصف پیمانه
روغن زیتون دو قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، پودر سیر و پودر پیاز به اندازه لازم
آبلیموی تازه به اندازه لازم
قارچ خرد شده یک پیمانه
لوبیا سبز و هویج را با کمی روغن زیتون تفت دهید و پودر فلفل و پیاز را اضافه کنید.
پیاز که سبک شد، 2 لیوان آب اضافه کنیدو بپزید تا هویج نرم گردد.
نخود فرنگی، ذرت و قارچ را اضافه نموده بپزید.
یک ربع انتهای پخت نمک را اضافه کنید و اجازه دهید به خورد سبزیجات برود.
مواد لازم سوپ سبزیجات
پیاز کوچک 1 عدد
هویج خرد شده 1 پیمانه
لوبیا سبز خرد شده 1 پیمانه
کلم خرد شده 2 پیمانه
کدوسبز نصف پیمانه
فلفل دلمه ای 2 عدد
رب گوجه فرنگی 4 قاشق غ
آب مرغ 3 پیمانه
پونه کوهی خشک 1 قاشق چایخوری
نمک، فلفل، پاپریکا، پودر تخم گشنیز به اندازه لازم
کلم بروکلی 2 پیمانه
پیاز را خرد نموده با کمی روغن تفت دهید تا سبک گردد.
هویج، کلم، کدو سبز، فلفل دلمه و لوبیا سبز را اضافه کنید و یک ربع بپزید.
آب مرغ، ادویه ها و رب را اضافه کنید و 1 ساعت بپزید تا سبزیجات نرم شوند.
کلم بروکلی را اضافه نمود و 10 دقیقه دیگر به پخت ادامه دهید و سپس از روی حرارت بردارید.
این سوپ آب پز برای تقویت سیستم ایمنی به خصوص فصل زمستان بسیار مناسب است.
سینه مرغ یا ران یک عدد
پیاز میانه یک عدد
آبلیمو یک قاشق غذا خوری
زردچوبه یک قاشق چای خوری
هویج به دلخواه یک عدد
سیب زمینی 1 - 2 عدد
پوست لیمو در صورت تمایل
مرغ را داخل قابلمه گذاشته و آب سرد تا جایی اضافه کنید که رویش را بگیرد.
قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دید تا به جوش آید و کف کند. زمانی که گوشت مرغ سفید شد قابلمه را راز روی حرارت برداید و آب و کف را خالی کنید.
قابلمه را روی حرارت برگردانده و اندازهی آب جوش اضافه کنید تا جایی که به نیمه ران ها برسد.
آبلیمو، نمک و زردچوبه را هم اضافه کنید.
مواد لازم بوقلمون آب پز
بوقلمون به اندازه دلخواه
پیاز بزرگ 1 عدد
زعفران دم نموده 2 قاشق غذا خوری
نمک و فلفل و زردچوبه به اندازه لازم
آب نارنج 1/3 لیوان
پیاز را خلالی خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید و بوقلمون را به پیاز اضافه کنید.
نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید و تا نصف بوقلمون آب بریزید.
شعله را زیاد کنید به جوش آید سپس زعفران و آب نارنج را اضافه کنید و شعله را کم کنید و در قابلمه را بگذارید تا با حرارت ملایم بپزد و آبش غلیظ گردد.
سیب زمینی 3 عدد
تخم مرغ 2 عدد
گوجه فرنگی 1 عدد
پیاز 1 عدد
زردچوبه و فلفل سیاه و پاپریکا به اندازه لازم
روغن و نمک و کره به اندازه لازم
نعنا خشک به اندازه لازم
سیب زمینی را با کمی آب و نمک بپزید.
تخم مرغ ها را جداگانه آب پز کنید.
سیب زمینی و تخم مرغ را کنار بگذارید از حرارت بیوفتند و سپس پوست گرفته و رنده کنید.
پیاز را نگینی خرد نموده با کمی کره و زردچوبه تفت دهید تا سبک گردد.
نعنا، فلفل سیاه و پاپیریکا اضافه نموده هم بزنید و شعله را خاموش کنید.
پیازداغ را به سیب زمینی و تخم مرغ اضافه نموده و کف قالب نایلون فریزر بیندازید مواد را داخل قالب بریزید و با کف دست بفشارید تا فرم بگیرد و تا زمان سرو در یخچال قرار دهید.
اگر میخواهید سالاد سیب زمینی سه رنگ داشته باشید می توانید برای لایه اول کلم بنفش رنده شده اضافه کنید، برای لایه دوم هویج رنده شده و برای لایه سوم ترکیبی از پیازجه، جعفری و شوید خرد شده اضافه کنید.
منبع: ایسکا نیوز
منبع: فرادید