مصاحبه شغلی؛ جواب این 20 سوال را آماده کنید

به گزارش مجله عکسها، خبرنگاران - ترجمه از یگانه سهرابی: مصاحبه شغلی در برترین حالت هم می تواند اضطراب آور باشد، به خصوص اگر نگران این باشیم که چه نوع سوالاتی قرار است از ما پرسیده گردد. ترس از موضوعات پرسش هایی که ممکن است برای آن ها آمادگی نداشته باشیم یا در شرایط عصبی بودن فراموششان کنیم، کافی است تا هر فردی را دچار دلهره پیرامون مصاحبه شغلی کند.

مصاحبه شغلی؛ جواب این 20 سوال را آماده کنید

اما سوالات استانداردی وجود دارد که همیشه مطرح می شوند و اگر شما خود را برای پاسخ دادن به آن ها آماده کنید، احساس اعتماد به نفس بیشتری به دست آورده و در مصاحبه شغلی خود به فزونی دست پیدا خواهید کرد. در ادامه با ما همراه باشید.

آماده سازی برترین راه بالابردن اعتماد به نفس

آماده سازی ذهنیت، در ما توانایی ایجاد نموده و به ما اعتماد به نفس می دهد. انتظاری که وجود دارد این است که سوالات مخصوص مصاحبه شغلی مستلزم پاسخ هایی با استاندارد بالا و بدون هرگونه درنگ است. آماده سازی پاسخ هایتان به این معنی نیست که آن ها را حفظ نموده و همانند طوطی تکرار کنید، بلکه به این معنی است که درباره آنچه می خواهید بگویید، اول خوب فکر کنید و بعلاوه درباره این که چطور می خواهید خود را نشان دهید.

20 سوال فزونی که به طور معمول در مصاحبه ها پرسیده می شوند

با در نظر گرفتن تمام این موارد، در اینجا متداول ترین سوالات مصاحبه شغلی و پاسخ به آن ها را گردآوری نموده ایم، تا شما بتوانید خودتان را برای رسیدن به حداکثر اعتماد به نفس آماده کنید و شغل موردنظرتان را به دست آورید.

1. خودتان را به من معرفی کنید

این پرسشی متداول و با انتها باز است که یک مصاحبه کننده از آن آغاز می نماید. هدف اصلی از طرح این سوال شکستن سردی جلسه و ایجاد فضایی راحت تر است. بعلاوه می تواند به مصاحبه کننده فرصت دهد تا بخش کوچکی از شخصیت شما را ببیند.

نکته اصلی این است که در پاسخ به آن نباید وارد جزییات شده یا اطلاعاتی غیرمرتبط مطرح کنید. با تفریح هایی آغاز کنید که شما را به وجد آورده یا جنبه مثبتی از شخصیت تان را به نمایش می گذارد. مثلا دونده دو استقامت بودن یا یک کتابخوان حریص. هر فعالیت داوطلبانه ای که در آن مشارکت داشته اید و ارزش و همکاری شما را نمایان می نماید، مورد اشاره قرار دهید.

پس از آن با عباراتی از این دست به سراغ تجارب حرفه ای خود بروید، می گردد گفت، زندگی حرفه ای من یک بخش اصلی از شخصیت من است و تمایل دارم اندکی درباره آنچه برای این وظیفه می توانم انجام دهم، شرح دهم.

با این حال در مصاحبه شغلی مختصر گویی را کاملا رعایت کنید. چرا که اگر زیاد صحبت کنید، در سوالات بعدی مجبور به تکرار گفته هایتان خواهید شد.

2. در کار قبلی خود چه مسئولیت هایی داشته اید؟

این سوال مصاحبه شغلی همان جایی است که معلومات شما از کارنامه یا رزومه ای که دارید و توانایی های شما برای توصیف شغلی جهت انجام وظایف تان، مدنظر است. همیشه کوشش کنید تا مسئولیت های خود را به شغلی که در پی آن هستید، مرتبط کنید. برای مثال اگر در پی یک پست مدیریتی هستید، درباره هر پروژه ای که راهنمایی آن را انجام داده اید یا افرادی که باید آن ها را اداره می کردید، صحبت کنید یا هر چیزی که در آن مسئولیت های رهبری را برعهده داشته اید.

بعلاوه به یاد داشته باشید که این مصاحبه شغلی یک فرصت طلایی است تا شخصیت خود را به نمایش بگذارید و تنها یک نام بر روی کاغذ نباشید. به آن ها نشان دهید که مسئول و با شخصیت هستید و کوشش داشته باشید تا پاسخ های کسل کننده را بازگو نکنید.

3. در شغل قبلی خود با چه چالش هایی روبرو شدید و چگونه با آن ها مقابله کردید؟

این پرسش مصاحبه شغلی در پی آن است تا ببیند شما چطور به مسائل رسیدگی نموده و مهارت های حل مسئله تان تا چه حدی موثر است؛ بنابراین درباره یکی از چالش هایی صحبت کنید که خروجی مثبت داشته و شرح دهید چگونه با آن روبرو شده و برای موقعیت های مشابه آینده چه درس هایی آموخته اید.

نمونه ای از پاسخ به این سوال می تواند چنین باشد: در زمانی که ما با یک مشکل بزرگ در سیستم نرم افزاری خود روبرو شدیم که گردش کار و توانایی روان نگه داشتن فرایند های کاری مان را تحت تاثیر قرار داده بود. این وظیفه من بود تا مهندسان کامپیوتر را دور هم جمع کنم و به این طریق مسئله حل شد. من یاد گرفتم که چطور تیم خود را به منظور دستیابی به سریع ترین و ثمربخش ترین جریان، به حرکت واداشته و آن ها را در یک جهت سازماندهی کنم.

4. در شغل پیشین تان چه چیز هایی را دوست داشته یا از آن ها بیزار بودید؟

به یاد داشته باشید هر پاسخی که به این سوال می دهید، مثبت باشد. حتی اگر موارد ناخوشایندی در حرفه قبلی خود تجربه نموده اید، آن ها در کوشش هستند تا نحوه واکنش شما به یک بحران شغلی را بیرون بکشند. نباید فراموش کنید که ارتباط پاسخ هایتان را با موقعیت شغلی فعلی حفظ کنید و سعی کنید که پاسخ هایتان دلنشین و توصیفی باشد.

برای مثال می توانید بگویید: من به ساده سازی سیستم گردش کاری داخل شرکت یاری کردم و به جهت صرفه جویی قابل توجهی که در زمان انجام فعالیت های روزانه داشتم، خیلی زیاد مورد تصدیق و تشویق قرار گرفتم. شما هم از همین تکنیک در مصاحبه شغلی خود بهره ببرید، چون تمرکز روی نقاط عطف و پاداش ها بسیار موثر واقع خواهد شد.

5. مهمترین نقطه قوت شما در چیست؟

این یک سوال سخت در مصاحبه شغلی است، چون اغلب ما سعی می کنیم تا درباره توانایی هایمان تواضع به خرج دهیم. اما در اینجا اگر بدون خودنمایی و با یک توازن خوب، قدری بی پروا باشیم، این نکته حائز اهمیت خواهد بود. مهم این است که به مصاحبه کننده نشان دهید که شما واجد همان قابلیت هایی که آن ها در پیش می گردند، هستید.

بر روی توانایی هایی تمرکز کنید که لازمه شغل مورد نظر است. برای مثال می توانید چیزی شبیه این بیان کنید: من مهارت های فراوانی در مدیریت زمان دارم که برای کار در محیط هایی که با ضرب العجل سر و کار دارند، مناسب است. این باعث شده تا من پروژه ها را قبل از زمان بندی به اتمام برسانم و در مسئولیت فعلی برای انجام دو پروژه خاص آن هم دو هفته زودتر از موعد مورد تشکر قرار بگیرم.

6. بزرگترین نقطه ضعف تان چیست؟

این نیز یکی دیگر از سوال هایی است که در مصاحبه شغلی مطرح می گردد که ممکن است موجب لغزش شما گردد. برترین راه این است که در پاسخ به این پرسش صادق باشید و نشان دهید که از چه طریق بر یک نقطه ضعف تعیین غلبه نموده اید. عبارتی مانند این به کار ببرید: سازماندهی شدن قوی ترین نقطه من نبود، اما اجرای یک سیستم مدیریت زمان حقیقتا به مهارت های سازمانی من یاری کرد.

7. چطور استرس و فشار را مدیریت می کنید؟

این سوال به طور خاص زمانی مطرح می گردد که سِمتی که در پی آن هستید، تحت فشار زیاد باشد. آن ها در اصل در این مصاحبه شغلی می خواهند بدانند که شما چطور در مقابل استرس و فشار واکنش نشان داده و با آن روبه رو می شوید.

یک جواب خوب می تواند این باشد: فشار برای من ابزار خوبی است چرا که یاری می نماید تا با انگیزه و مبتکر باقی بمانم. احساس می کنم که مهارت های سازمانی قوی به من امکان می دهد که قابلیت ایجاد برنامه ریزی های کوچک و قابل کنترل به منظور یاری به انجام یک پروژه را توسعه دهم.

8. بزرگترین دستاورد شما در سمت قبلی تان چه بود؟

به کدام دستاورد شغلی خود بیشتر از همه افتخار می کنید و چه چیزی از آن یاد گرفته اید؟ نباید فراموش کنید پاسخ این سوال حتما نباید یک کار صورت گرفته باشد، بلکه آنچه اهمیت دارد این است که چه مهارت ها و دانشی از تجربیات به دست آورده اید. مثل این که: من یک پروژه بزرگ راه اندازی کردم که در آن مدیریت پروژه را بر عهده داشتم. این یک چالش بود، اما من پیروز به سازماندهی یک تیم بزرگ شدم، هم تیم داخلی و هم تیم برون سپاری خارج از مجموعه. حاصل کار برایم بسیار پیروزیت آمیز بود؛ به طوری که مشتری با پروژه های در حال اجرا بیشتری موافقیت کرد و عایدی زیادی برای شرکت در پی داشت.

9. زمانی را توصیف کنید که با یک موقعیت شغلی سخت روبرو شدید و بیان کنید چطور آن را مدیریت کردید؟

در این سوال مصاحبه شغلی، پاسخ درست و غلطی وجود ندارد. اما دقت کنید که از مثال های روشنی استفاده می کنید. این در انحصار کارفرماست که ببیند شما چطور به موقعیت سخت نزدیک شده و تا چه میزان به آن رسیدگی می کنید. یک پاسخ فرضی می تواند چنین باشد: هنگامی که شرکت یک فرایند زائد را طی می کرد، من باید درباره این که چه کسی باید از مجموعه برود، تصمیمات سختی می گرفتم. من زمانی را صرف این کار کردم و با دقت درباره تمام افراد درگیر، با در نظر گرفتن بیشترین حد مصلحت و خیرخواهی برای کارمندان و شرکت فکر کردم. برای من این کار واقعا فرایند سختی بود، اما از این که تصمیمات سختی برای مصلحت شرکت و تمام افراد دخیل گرفتم، به هیچ وجه احساس شرمندگی نمی کنم.

10. کار خود را با چه حقوقی آغاز کردید و با چه عایدیی به انتها رساندید؟

این سوال در مصاحبه شغلی به منظور آنالیز این است که شما در زمینه دستمزد چقدر رقابتی هستید؟ به خاطر داشته باشید که درباره میزان حقوق پرداختی صادق باشید؛ چرا که کارفرمای آینده تان به سادگی می تواند این اطلاعات را به دست آورد. بعلاوه آمادگی داشته باشید تا هرگونه بی ثباتی همانند کاهش حقوق را بتوانید شرح دهید. مثلا بگویید: حقوق اولیه من X بود و در طول زمان که مسئولیت های بیشتری از جمله مدیریت خط و مدیریت پروژه را گرفتم، با توجه به وظایف و مسئولیت های محوله حقوق نهایی من Y شد.

11. چرا شغل فعلی تان را ترک می کنید؟

برای این جابجایی پاسخ های مختلفی می توانید بدهید. مثلا تعدیل نیرو یا فقدان فرصت های بیشتر برای رشد. اگر به دلایلی جواب دادن سخت بود، کوشش کنید وجه مثبت را حفظ نموده و برای اهداف آینده تان در جهت توسعه شغلی تکیه کنید. مثلا برای پاسخ به این سوال مصاحبه شغلی می توانید بگویید با کارفرمای فعلی جای رشدی برای من وجود نداشت و آماده ام تا به سمت چالش جدیدی حرکت کنم.

12. شما پیروزیت را چگونه ارزیابی می کنید؟

این پرسش مصاحبه شغلی بینشی درباره خلق و خوی کاری شما و اهداف کلی شخصی و حرفه ای تان به دست می دهد. در اصل موارد زیادی را در خصوص نحوه کار کردن شما برملا می نماید. این بزرگترین فرصتی است که ارزش های شما مانند انگیزه، عزم، پشتکار و جدیت را به نمایش می گذارد.

شما برای پاسخ به این سوال مصاحبه شغلی می توانید شرحاتی از این دست را بیان کنید: من پیروزیت را نه صرفا بر اساس کار خودم بلکه بر اساس کار تیمم ارزیابی می کنم. برای این که من پیروز باشم، باید تیم هم به اهداف فردی و هم به اهداف گروهی نائل گردد.

13. چرا در پی این شغل هستید؟

این سوال همیشه در هر مصاحبه شغلی پرسیده می گردد، بنابراین انتظار می رود که پاسخ شما جسورانه باشد، تا جایی که آن ها بدانند این موقعیت با اهداف شغلی شما همراستا است. دقت کنید که معلومات خود از شرکت را به نمایش بگذارید، بر روی آنچه می توانید در آن همکاری داشته باشید و این که چرا به خوبی مناسب این سِمت هستید، تاکید کنید.

مثلا پاسخ این سوال را چنین بیان کنید: من به وسیله مطالعه مقالات و اخبار منتشر شده مختلف، شرکت شما را مجموعه ای در حال ظهور و بالا آمدن یافتم و دوست دارم که جزئی از کسب و کار در حال رشد و پیشرفت شما باشم. احساس کردم که تجربه های گسترده من در حوزه مدیریت پروژه در این زمان هیجان انگیز می تواند یاری زیادی به توسعه کسب و کار شما کند.

14. چرا ما باید شما را برای این موقعیت استخدام کنیم؟

این مجالی است برای تفصیل تغییراتی که می توانید برای شرکت به همراه داشته باشید. از نظر خودتان در این عنوان شغلی چه پیروزیت هایی می توانید ایجاد کنید. اینجا زمانی است که باید خود را بفروشید! از قبل مطمئن شوید که مهارت ها و انتظارات مورد احتیاج برای شغل مربوطه را می شناسید و این که چطور تجارب و صلاحیت های شما به خوبی با آن همخوانی دارد.

سعی کنید در پاسخ دادن به این سوال مصاحبه شغلی اختصار را حفظ کنید. از جمله پاسخ های احتمالی شما می تواند این باشد: من مهارت های مدیریت سطح بالایی دارم که دوست دارم برای این عنوان شغلی آن ها را به کار بگیرم و باور دارم که یک دارایی برای شرکت شما خواهم بود. با توجه به توصیف شغلی، احساس می کنم که مجموعه مهارتی من سازگاری کاملی با فردی که شما در پیش هستید، دارد. اشتیاق دارم تا فرصت این را داشته باشم که یک عضو حیاتی از تیم شما شوم.15. خودتان را در 5 سال آینده کجا می بینید؟

به خاطر پاسخ به این سوال مصاحبه شغلی خوب است فکر کنید که چطور کمپانی می تواند در طرح های آینده شغلی شما دخیل گردد. بعلاوه از این که قصد خود برای همکاری نسبتا بلند مدت با آن ها را نمایان می سازید اطمینان حاصل کنید. مثلا بگویید: من حقیقتا در پی تکامل در یک شرکت هستم، جایی که بتوانم رشد خودم را ببینم، مهارت های جدیدی را توسعه دهم و مسئولیت های مختلفی بر عهده بگیرم. من دوست دارم شما بر روی توسعه شغلی سرمایه گذاری کنید و فکر می کنم این ها می تواند فرصت های بزرگی برای من در جهت توسعه مجموعه مهارت هایم و مشارکت کامل برای آینده شرکت شما باشد.

16. انتظارات حقوقی شما چقدر است؟

این سوال مصاحبه شغلی بعضی اوقات می تواند ناخوشایند باشد، به خصوص اگر شما نسبت به دستمزد ها آگاهی نداشته باشید. نباید فراموش کنید که زمانی را به جستجوی آنلاین درباره حقوق های مشابه بپردازید و ارزش خودتان را هم در نظر بگیرید و به مبالغ خیلی پایین راضی نشوید. بعلاوه مهم است که شانس خود را امتحان ننموده و برای مبالغ بالا ژست نگیرید. در این باره جملاتی از این دست به کار ببرید: با در نظر گرفتن سِمت و مسئولیت ها، من انتظار مبلغی حدود X میزان را دارم و البته برای تبادل نظر آماده و منعطف هستم.

17. برای من از آرزویی که دارید، بگویید.

این سوال مصاحبه شغلی برملا می نماید که شما چه نوع شخصیتی دارید؛ بنابراین پاسخ شما نباید حول کار و شغل باشد پس احساس راحتی نموده و درباره کسی که خارج از ساعت های کاری هستید، صحبت کنید. هر چیزی که برایتان مهم است به این سوال مرتبط است، بعلاوه سعی کنید خود واقعی تان باشید؛ چرا که این امر امکان می دهد تا پاسخ شما شورانگیز باشد. پاسخی مانند این که: من عاشق ایجاد تغییر در زندگی مردم و جامعه ام هستم. من بیشتر اوقات خود را به طور داوطلبانه با بچه ها و نوجوانانی می گذارنم که در پی حمایت بیشتر هستند و این موضوع به من اجازه می دهد که یک حس ارزشمند را به آن ها و بعلاوه به خودم بدهم.

18. برترین و بدترین روسای شما چه کسانی بودند و چرا؟

این پرسش در مصاحبه شغلی راهی است تا بفهمند شما به چه سبک مدیریتی متمایل بوده و از چه سبکی فرار می کنید. این واقعا مهم است که درباره بدترین رئیستان خیلی منفی نگر نباشید. به جای آن هر چیز منفی در اطراف را مورد اشاره قرار دهید تا نشان دهید از آن چه چیزی آموخته اید. منفی نگری باعث می گردد تا یک کارفرمای بالقوه نگران گردد، اگر فرصتی بیابید پشت سر آن ها چطور صحبت خواهید کرد. در پاسخ به سوالاتی مشابه این بگویید: من قدردان تمام روسایی که داشته ام، بوده ام. برترین آن ها کسانی بودند که به من نشان دادند چه کار باید بکنم در حالی که چالش برانگیزترین شان به من یاد دادند چه کار نباید بکنم.

19. سوالات کلی درباره همکاران پیشین تان

یک راه برای ارزیابی نحوه سازگاری شما با فرهنگ سازمان به وسیله مهارت های ارتباطی و بین فردی تان، ایجاد پرسش درباره چگونگی ارتباطات شما با همکاران سابقتان می باشد. مواردی از این قبیل: به من درباره زمانی بگویید که با یک همکار چالش برانگیز کار نموده اید یا این که درباره زمانی صحبت کنید که به یک همکار یاری کردید.

این پرسش های مصاحبه شغلی می توانند قالب های زیادی داشته باشند، برای این خوب است که از قبل پاسخ های محدودی آماده نموده باشید. مثلا: من تجربه کار کردن با افراد چالش برانگیز را دارم، از جمله کسانی که بسیار غیرقابل پیش بینی هستند. هرچند که من سعی کردم بر جنبه های مثبت آن ها همانند مهارت ها و توانایی های حل مساله شان تمرکز کنم. همین هم به من یاری کرد تا با آن ها بهتر کار کنم؛ حتی با وجود این که ما هرگز دوستان یکدیگر نبودیم.

20. آیا سوالی دارید؟

همیشه طرح این سوال در انتها یک مصاحبه اجتناب ناپذیر است. هیچ وقت نگویید نه، همیشه با تعداد کمی سوال در ذهنتان آماده باشید چرا که خلاف این امر، نشان دهنده بی علاقگی خواهد بود. این سوالات بعلاوه به شما مجال بیشتری می دهد تا هر یک از مهارت هایتان که در طول مصاحبه شغلی بروز نداده اید را برجسته سازید. سوالات متنوعی را می توانید مطرح کنید، از جمله این که:

مسئولیت های این موقعیت شغلی را چگونه توصیف می کنید؟

دورنمای رشد و پیشرفت برای این سِمت چه چیز هایی است؟

بزرگترین چالش این شغل چه چیزی است؟

به نظر شما، برترین بخش این شرکت برای کار کردن کجاست؟

شرکت چه نوع سبک مدیریتی را به کار می گیرد؟

امیدواریم با یاری این مقاله بتوانید یک مصاحبه شغلی فوق العاده را تجربه کنید. پیروز باشید

منبع: lifehack

پ

منبع: برترین ها
انتشار: 17 مهر 1403 بروزرسانی: 17 مهر 1403 گردآورنده: 3napix.ir شناسه مطلب: 2434

به "مصاحبه شغلی؛ جواب این 20 سوال را آماده کنید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مصاحبه شغلی؛ جواب این 20 سوال را آماده کنید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید